Egy tomato játékos unicummá válásának útja

Egy tanulságos történet, amiből kiderül, hogy mi kell ahhoz, hogy elérd a lila teljesítményt.

Mint minden újonc, úgy JuiceSharp is tomatoként kezdte a játékot. World of Tanks pályafutása 2018 augusztusában vette kezdetét, és körülbelül az első 2.000 lejátszott mérkőzése után jött rá, hogy egyáltalán nem játszik jól a játékkal. Úgy hitte, hogy egy tier VI-os tankkal ezret sebezni nagyon jónak számít, míg a 2.000 feletti sebzésekre mindig vonakodva nézett, és azt gondolta, hogy ez csak csalással lehetséges.

Az eredményei egyáltalán nem voltak kimagaslóak. Többnyire nem tudta, hogy hová kellene mennie és mit kellene csinálnia, így általában csak megindult valamerre. Úgy volt vele, hogy lesz, ami lesz.

300 WN8-cal zárta a napjait

Elkezdett leírásokat olvasni, streameket nézni. Azt a tanácsot kapta, hogy próbáljon a második vonalban harcolni, és teljesen félreértette a tanácsot. Kialakított egy meglehetősen passzív, camper harcmodort, aminek a lényege csupán annyi volt, hogy a lehető legtovább elodázza a harcérintkezést.

Ezzel javított a túlélési arányán, és talán még az átlagsebzése is nőtt valamennyivel.

Ezt követően persze tovább szerette volna javítani a játékát, így telepítette az XVM modot, és elkezdte követni a jó játékosokat. Ennek köszönhetően rengeteg új pozíciót fedezett fel, amivel persze az átlagsebzését is javította. Arra jutott, hogy a mérkőzés elején felveszi ezeket a kedvező pozíciókat, majd elbújik egy bokor mögé, és sebez, ha az ellenfél hibázik. Ez a stratégia ugyan jól működött a vesztes csatákban, de szinte semmilyen ráhatása nem volt a csaták végkimenetelére.

Az "okos camper" taktikával narancssárgává vált

Megtanulta a pályák legfontosabb részeit, a legközelebbi bokrok helyzetét, és még a T-34-85-re is feltette a harmadik kiválóságjelet. Úgyszólván nagyon jó volt abban, hogy megbüntesse azokat, akik hibáznak. A legénységi képességek leírását áttanulmányozva rájött arra is, hogy milyen fontos a jó sorrend kialakítása, továbbá a felderítés, a rejtőzködés és a gyenge pontok rejtelmeit is elsajátította.

Végül citromsárga szintig menetelt.

Összegezve arra jutott, hogy bár a camper stílus egy bizonyos fokig hatékony, ugyanakkor így egyáltalán nem lehet befolyásolni a csatákat, -tehát a győzelmi arány teljes mértékben a csapaton múlik. Azzal zárta sorait, hogy szerinte egy sárga játékosnak egyáltalán nincs hatása egy-egy csata végkimenetelére.

2019 telén történt az áttörés

Elkezdett egy 2.200 WN8-as ismerősével szakaszban játszani. Rögtön szemet szúrt neki, hogy a barátja sokkal agresszívabban játszik, mint ő, és nem riad vissza attól sem, ha az első vonalban kell játszania. Mikor összehasonlította kettejük eredményeit, akkor kitűnt, hogy a camper játékstílusával csupán fele annyi lövést tud leadni a csatákban, mint kanadai társa.

Rá kellett ébrednie, hogy el kell engednie a camper stílust.

Elkezdett orosz streamereket nézni, akiknek memorizálta a megmozdulásait. A játékstílus váltás meghozta a kívánt sikert, és mostanra stabilan tartja a 2.600 WN8-as értékelést. Természetesen még mindig sokat kell tanulnia, és még mindig vannak jobb és rosszabb napjai, de már zavarja, ha nem képes legalább 2.600 WN8-at hozni a játéknap végén.

Az eddigi tapasztalatait az alábbi pontokban foglalta össze:

  1. Tanuld meg a pályákat!
  2. Tanuld meg a játékmechanikákat (főképp az álcázás 15 méteres szabályát)!
  3. A legénység a tankod legfontosabb része.
  4. Ne campelj, de vonulj vissza, ha több, mint a HP-d felét elvesztetted!
  5. Sajátítsd el a hull down technikát, és használd ki a tankod lövegsüllyedését!
  6. A tier V-ös tankok nem jók arra, hogy javíts a magasabb tierű eredményeiden.
  7. Gyakran változtass pozíciót és mozogj a szárnyakon, ha közepes tankkal játszol!
  8. Tanuld meg a tankok lövegének és páncélzatának paramétereit!
  9. Légy bátor, és harcolj az első vonalban, -illetve a másodikban, ha a lista alján vagy!
  10. Nézd gyakran a minitérképet!
  11. Ha tudsz, akkor lőj vakon!

Reméljük, hogy hasznosnak találtátok ezt a történetet, és sikerült kamatoztatnotok valamit a leírtakból!

Aktuális nyereményjátékaink:

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.