Hirdetés

Így fog kinézni a 42 millárd forintos e-sport sziget!

Kínában már nem e-sport stadionok, hanem komplett e-sport városok épülnek.

Hirdetés

Hainan, Kína egyik tartománya bejelentette, hogy létrehoz egy e-sport alapot, ami többek között támogatja majd a tehetségek felkutatását és képzését, rendezvények szervezését, a streaminget és további céljuk, hogy a nemzetközi vizeken is segítsék a kínai e-sportolókat. Ennek érdekében 1 milliárd kínai yüant, azaz közel 42 milliárd forintot használnak fel ezekre a célokra, aminek a keretét egy e-sport város adja majd. Az e-sport cégek is hozzáférhetnek az alaphoz, sőt tervben van egy hatalmas e-sport torna megrendezése is, aminek névadó támogatója a Riot Gamest, a PUBG Corp.-ot és az Epic Gamest is birtokló Tencent lesz. Készüljünk fel, hogy a jövőben minden a Tencent Global Esports Arena (TGA) Winter Championshipről szól majd, de tervben van még egy League of Legends verseny és a Tencent Digital Culture Festival is.

Hogy megtöltsék az e-sport várost élettel, adókedvezményekkel igyekeznek majd bevonni a nemzetközi vállalatokat. Kína 12. szabad kereskedelmi zónája lesz Hainan, így fellendülhet az e-sport ipar egyik pillanatról a másikra. Az egész tartományt szabadon lehetne megközelíteni majd a külföldi sportolóknak, mivel nem kötik speciális vízumhoz majd a beutazást. 59 ország útlevelét biztosan elfogadják majd, így az USA, az Egyesült Királyság, Japán, Franciaország, Németország, Korea, Olaszország és Japán állampolgárainak nem kell tartania attól, hogy vízumproblémák miatt maradnak majd le bármilyen Hainanon megrendezett eseményről. 

A Hainan E-sport Kikötő (Hainan Esports Harbor) ötvözné a turizmust az e-sporttal, így létrejöhetne a világ első "turizmus + e-sport" fogyasztási modellje. A hainani kormányzat már több nagy céggel is megegyezett a közös munkáról, többek között a Royal Never Give-Up csapattal és a Douyu streaming platformmal.

Szerintetek ez lehet az e-sport jövője?

(A borítókép illusztráció.)

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
1 db hozzászólás
  • Kada 6 hónapja
    Kína lassan átveszi a vezetést minden téren... A többi európai ország meg csak nézi... Ha már itt van Európa nekünk is lépnünk kéne ilyen téren... több ország, több pénz... TÖBB E-SPORT!!!!!
    1 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?