Szénné mémelte a Hearthstone közösség a tegnapi cenzúrabejelentést

Szénné mémelte a Hearthstone közösség a tegnapi cenzúrabejelentést

A Hearthstone játékosai még mindig kreatívak, főleg ha egy poénról van szó. A tegnapi cenzúra bejelentés pedig valamit elindított.

Tegnap előtt jött az új Hearthstone kiegészítő bejelentése, ami mellé egy olyan frissítés is érkezett, amire nem sokan számítottak. Pár hónappal ezelőtt a Blizzard 'nerfelte' Jaina kinézetét, azt már akkor sem fogadta kitörő örömmel a közösség, most pedig ismét jött egy hullám, amiben családbaráttá akarták tenni a játékot. 

A közösség egyből kikelt magából és szinte egy emberként háborodott fel a fejlesztők lépésén. Sokan gyanúsították a Blizzardot azzal, hogy ezt azért lépték meg, hogy a játék sokkal eladhatóbb legyen a kínai piacon. Ennek bizony bőven van alapja is, hiszen az ázsiai ország játékokra vonatkozó szabályozásai igencsak szigorúak. Ott bizony komolyan veszik, ha valami nem felel meg az elvárásoknak. Persze a fejlesztők egyből vették az üzenetet és Dave Kosak válaszolt is a 'vádakra':

"Ezeket a régi kártyákat ma már nem raknánk így össze. Csak azért nyúltunk vissza a régi kártyákhoz, mert nem felelt meg az elvárt szintnek. Nem akarunk megfelelni semmilyen értékelésnek, vagy nemzetközi besorolásnak. Egyszerűen csak szerettük volna, hogy a művészeink jól érezzék magukat a munkájuk miatt."

Ahogy az pedig várható volt, Kosak kissé demagóg nyilatkozata csak olaj volt a tűzre. A közösség gyakorlatilag felrobbant és elkezdte magából ontani a mémeket és persze a jobb, illetve rosszabb minőségű lapokat. Van amelyiknél az irónia csak épphogy megjelenik, de van olyan is, ahol süt az alkotásból. Az tuti, hogy a Blizz most beleszaladt egy szép kis kommunikációs fiaskóba, ennél még az is jobb lett volna, ha beismerik, hogy Kína miatt változtattak. 

De zárásképpen nézzük meg a mém gyűjteményt, amivel gyakorlatilag az összes HS fórum tele van mostanáig. Itt is végig nézhetitek, de a képre kattintva a Galéria is megnyílik a mémekből.

Kedvenc Yseránk kapott egy zöld pólót és egy kicsit a méreteiből is lefaragtak.

A Rub Out kifejezés teljes megsemmisítést jelent, viszont nem annyira durva, mint az Assasinate.

Lehet már a fegyverek is túl fenyegetőek.

Az biztos, hogy a játék túl véres. Itt az ideje, hogy lecseréljük az egészet Ketchupra.

Persze miért állnának meg a fejlesztők itt? Az olyan kártyák, mint a Blademaster azt terjesztik, hogy rendben van, ha bántod magad. Ilyen nem maradhat a játékban.

A Fireball képe túlságosan erős volt, a víz sokkal jobb.

Végül pedig itt van egy +1. Amikor cserélni kéne egy kártya képét, de a fejlesztőket nem érdekli a dolog, a csirke az Angry Chicken lapon egyáltalán nem tűnik mérgesnek. Erről Ben Brode még írt egy bejegyzést is, amit azóta sem csináltak meg.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Galéria

Kövess Minket!