Több millió FACEIT pontot loptak el az esportal adminjai, kibannolták őket

Az ördögi terv tényleg jól ki volt gondolva, de a FACEIT hamar lebuktatta őket.

A FACEIT által megrendezett Major óta kimondhatjuk, hogy a CS:GO platformok tekintetében ők lettek a legsikeresebbek. Persze az ESEA és más hasonló kezdeményezések is nagy sikert értek el, de leginkább a FACEIT-nek sikerült tökéletesítenie a formulát. Épp ezért rengeteg támadás is éri őket a konkurenciától, akik több játékost szeretnének maguknak és kevesebbet a FACEIT-nek. Az egyik ilyen konkurencia az Esportal lehet, mely alapból svéd, de már több országra is kiterjeszkedtek, mint például Németország, akik most a történet főszereplői lesznek. Két admin a német esportaltól ugyanis azt a hihetetlen tervet találta ki, hogy több millió FACEIT pontot lopnak el, amivel pénzt kereshetnek és a FACEIT boltját is tönkretehetik.

A terv a következő volt: A FACEIT megbízott bennük annyira, hogy admin jogot kapjanak a GPL, tehát a német profi liga kezelésében. Ekkor kezdtek el láthatatlan Leaderboardokat csinálni, ahol vagy maguknak vagy más, hozzájuk közel álló játékosoknak adták az első helyeket, ezzel pedig folyamatosan rengeteg FACEIT pontot nyertek. Valószínűleg bőven túlzásba is estek, hisz a FACEIT nem osztogat csak úgy 100 éves kitiltásokat, szinte biztos, hogy megalapozott volt a gyanú. Persze hivatalos álláspont még nem érkezett, így nem lehetünk abban biztosak, hogy mindezt a FACEIT tönkretétele vagy éppen haszonszerzés céljából csinálták, de a hír kirobbantója, Don Haci inkább az elsőre szavaz.

Az egyik láthatatlan Leaderboard egyébként így nézett ki, egyetlen játékossal, aki több, mint 2 millió pontot zsebelt be:

A hatalmas összeg miatt könnyedén rendőrségi ügy is válhat belőle, ha a FACEIT bejelenti a lopást a német rendőrségen. Sem a hivatalos twitter, sem az FPL-lel foglalkozó Faceit Mikey nem kommentálta az esetet.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!