Annyira mégsem EZ4ENCE - A Vitality búcsúztatta a finneket Kölnben

Annyira mégsem EZ4ENCE - A Vitality búcsúztatta a finneket Kölnben

Hiába a ranglista dobogójának második foka, a franciák erősebbek voltak.

A tegnapi nap egyik legizgalmasabb mérkőzésének ígérkezett, az élet azonban közbeszólt és elég egyhangú eredmény született. A HLTV ranglistájának második és harmadik helyezett csapata, az ENCE és a Vitality csapott össze az ESL One: Köln keretein belül, ráadásul az alsó ágon, tehát a vesztes csapat pakolhatott haza Kölnből.

Pár napja pont azt nyilatkozta apEX, hogy bár ott vannak a HLTV dobogóján, igazán nagynevű csapatok ellen még nem tudtak bizonyítani, így az ESL One: Köln nagyon fontos verseny lesz számukra. Az ENCE pedig majdnem történelmet írt az év elején, amikor a Liquid és a Na'Vi csapatát is maga mögé utasítva az Astralis ellen játszott Major döntőt. Mindkét csapat közönség kedvenc, és mindkét csapatot a legjobb 6, talán a legjobb 4 közé is várták Kölnben. Hamar befuccsolt a terv, hiszen a verseny második napján máris egymás ellen küzdöttek a kiesés elkerüléséért.
A meccs kezdetét megelőzően szinte minden a finnek ellen szólt, a Vitality az ECS hetedik szezonjának győzteseként érkezett a meccsre, a finnek saját választású pályáján kívül Overpass és Inferno is nekik kedvezett, végül, de nem utolsó sorban pedig még a Vitality sorait erősíti ZywOo, aki ellen nehéz megoldást találni. Ezek alapján jött is a papírforma, a Vitality magabiztosan nyerte Overpass-t, majd legalább ekkora magabiztossággal ki is kaptak Nuke-on. A finnek egyik legjobb pályája Nuke, immár zsinórban nyolcadik alkalommal tudtak nyerni ezen a pályán. Már a támadó oldaluk sem volt gyenge, CT-ben viszont alig engedtek kört a franciáknak és mintha egy teljesen más finn ötöst láttunk volna a második félidőben.

Remekül olvasták a játékot, nagyon gyorsan és precízen tudtak alkalmazkodni a különböző helyzetekhez és mindig pont akkor tudták meghúznia  váratlant amikor szükségük volt rá. Persze a Vitality legalább ennyire jól játszott Nuke előtt Overpass-on, jöhetett tehát a harmadik pálya, Inferno. Ha valamelyiket, akkor azt a pályát szinte mindenki a franciáknak adta előzetesen, hiszen az ENCE ha teheti inkább nem játssza, ha mégis, akkor sem túl jó eredményeket hoznak. Ez meg is látszódott az összeszedetlen és pontatlan támadásikon, míg a Vitality betonbiztos CT oldalt játszott. Ugyanezt a játékot sikerült folytatniuk a második félidőben is, így Inferno Overpass-hoz hasonlóan 16-9-es francia győzelemmel ért véget, ami azt jelenti, hogy az ENCE kiesett a versenyből, méghozzá meglehetősen korán.

Tény, hogy a finnek csapatként működnek jól, ha egyesével nézzük a játékosokat sajnos koránt sincs akkora tűzerejük, mint a Liquid-nek, a FaZe-nek, vagy éppen a Vitality-nek. Allu személyében pedig egy meglehetősen hullámzó teljesítményű AWP-s játékosuk van, ami most is megmutatkozott, hiszen ZywOo szinten minden AWP-s párharcot megnyert a finnel szemben.

A franciák azonban még így sem lélegezhetnek fel igazán, bár alsó ágon folytathatják a küzdelmet, koránt sem lesz egyszerű kijavítaniuk az első napos hibájukat. Egész héten várunk titeket Twitchen az ESL One: Köln meccseivel, ráadásul ismét értékes nyereményekkel lehettek gazdagabbak.

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

Nem ez volt tegnap az egyetlen meglepetés eredmény, nem zártak túl jó meccseket a brazilok sem. A FURIA a Na'Vi ötösével szemben maradt alul, az MIBR csapatát pedig egészen elképesztő, de a BIG küldte haza. Hiába volt ez LUCAS1 második hivatalos meccse a csapattal, a hónapok óta szenvedő, és szinte az esélytelenek nyugalmával játszó BIG csapatát illett volna elverniük. 

a tegnapi nap összes eredménye Kölnből

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!