Legnépszerűbb deckek a Hall of Fame óta: Hunterek és társaik

Legnépszerűbb deckek a Hall of Fame óta: Hunterek és társaik

A 14.6-os patch nem forgatta fel a metát, hiába búcsúztunk két laptól és kaptunk tíz újat.

A Mind Blast és a Vanish átkerült Wildba, helyükre és a korábban Hall of Fame-be száműzött lapok helyére tíz új lapot is kaptunk. Hiába érhetőek el ezek a vadonatúj lapok Standard formátumban, a Ranked meta nem igazán változott. Mutatjuk az öt legnépszerűbb paklit, amik a legutóbbi patch óta meghatározzák a Rank 25 és Legend közötti laddert!

5. Cyclone Mage

Deck kód: AAECAf0EBrgI7vYCxvgCoIADlpoDn7cDDNMBqwTLBOYE4Qe8CMiHA9KJA4OWA5+bA+KbA/+dAwA=

Nagyon drága, kellően nehéz, de így is kötelező craft mindenkinek, aki komolyan szeretne ladderezni Rank 5 alatt. Egyszerre tud a Giantekkel büntetni, miközben fenyeget az Archmage Antonidas Fireballjaival. Néha kell egy kis highroll a névadó Mana Cyclone-ból, de pont ezért egy nagyon üde foltja a jelenlegi már-már "unalmas" metának a különleges Combo / Midrange Mage. 

4. Secret Hunter 

Deck kód: AAECAR8KxwPJBK4GxQjbCaCAA6eCA5uFA6KKA/mWAwqeAagCtQOHBP4MmPAC7/EC9YkD5pYDvpgDAA== 

Kicsit elfogultak vagyunk a Secret Hunterrel kapcsolatban, ami nem véletlen, mert az egyik legnépszerűbb és legerősebb változatról van szó a mostani Standard metában. Nagyon magas szinten már kevésbé fordul elő ez a deck, köszönhetően annak, hogy a Control Warrior azért elég jól muzsikál ellen, de Rank 5-ig, vagy bátrabbaknak Legendig hű társa lehet a fenti pakli.

3. Token Druid

Deck kód: AAECAZICAooGn7cDDkD9AvcD5gXEBpj7Avb9AomAA4yAA7SRA8OUA86UA8qcA9OcAwA=

Tier 2-ből nem igazán akar elmozdulni a Druid, aminek a Token változaton kívül nem igazán van versenyképes paklija. Mindenkinek a saját egyéni szimpátiáján múlik, hogy melyik változatot részesíti előnyben, de a fentivel nem igazán lehet mellélőni. Egyszerre generál rengeteg tokent a deck, miközben a Mech szinergiát is megtartja. Kifejezetten erősnek számít a Bomb / Mech Hunter ellen, már csak ezért is ajánlott pörgetni a lista legolcsóbb pakliját.

2. Control Warrior

Deck kód: AAECAQcIogKQB/kMkvgCjvsCoIADhp0Dn7cDC0uiBP8HnfACm/MC0fUC9PUCg/sCnvsCs/wCkp8DAA==

Az egyetlen valamirevaló Control deck következik, ami hiába drága, hiába lassúak a meccsek, így is odaért a második helyre. Mivel a Dragon Mage eltűnt a Tier 3 süllyesztőjében, nem maradt igazi hard countere a Warriornak. A Midrange Hunter úgy, ahogy el tudja verni, a Mech Paladin szintén csak egy orrhosszal jobb a Warrinál, a Bomb Warriornak meg rosszabbak a matchupjai, így visszaesett a számuk a ladderen. Fel kell készülni arra, hogy sok Hunterbe és sok mirrorba szaladhatunk bele a Warriorral, ezért az erős kávé kötelező a pakli mellé.

1. Mech Hunter

Deck kód: AAECAR8ErwTbCaCAA5+3Aw2XCOD1AuL1Au/1Arn4ApH7Apj7Aqj7Avb9Atf+AomAA8yBA7acAwA= 

Viszonylag olcsó, az alapok könnyedén elsajátíthatóak és a győzelmi arányra sem lehet panasz. Ezek a tulajdonságok röpítették a lista élére a Mech / Bomb Huntert, ami tulajdonképpen változatlan formában hasít már hetek óta a ladderen. Erősségét jól mutatja, hogy a legrosszabb ellenfele is csak 55,48 %-ban kényszeríti feladásra a Mech Huntert. Ha egy stabil decket kerestek, akkor ennél nincs jobb választás.

Ti mivel laddereztek a legnagyobb hőségben?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!