"ZywOo közelebb van az én szintemhez, mint bármelyik profi" - s1mple interjú

Nemcsak ZywOo-ról, de Bombl4-ról is elismerően nyilatkozott, illetve elmondta, hogy mi kell ahhoz, hogy a legjobb maradhasson.

Aleksandr 's1mple' Kostyliev legújabb interjújában nem győzte méltatni ZywOo-t, ugyanis az ukrán szerint, egyedül a francia AWP-s közelíti meg az ő szintjét. Ezen kívül beszélt a Boombl4 - Edward cseréről, és arról is, hogy mi kell ahhoz, hogy a toppon maradj.

Elbúcsúztatok Edward-tól, aki már az ősidők óta erősítette a NA'Vi-t. Hogyan hoztátok meg ezt a döntést?

Egy vereség után elkezdtünk arról beszélni, hogy mi tenne a legjobbat a csapatnak, és egy ponton oda lyukadtunk ki, hogy miénk a legrégebbi felállás, de mégsem vagyunk a legsikeresebbek. Ezután megkérdeztük B1ad3-t, hogy tudna-e segíteni nekünk új játékost találni, ő pedig azt mondta, hogy Boombl4 jó választás lenne számunkra.

B1ad3 azért mégsem lát bele annyira a csapat dolgába. Miért nem ti döntöttétek el, hogy ki jöjjön?

B1ad3 vagy 100 demot megnézet Boombl4-tól, és azt figyelte, hogy mennyire tudja Edward pozícióit játszani. Természetesen másokat is megnézett és a végén 3 opciónk volt, mi pedig Boombl4 mellett döntöttünk.

Most már több mint 1 hónapja vele készültök. Milyen benyomást tett rád?

Az tűnt fel, hogy akármerre megy mindig tud területet foglalni, helyet csinálni. Sokat infózik in-game, jó entry-fragger, és lurkelni is tud. Egy probléma van csupán, amit észrevettem, hogy néha előnyös helyzetben is túl agresszív, ami miatt meghal, aztán emiatt valaki más is és borul az egész. Tapasztalat szerzéssel minden orvosolható. Boombl4 sokkal jobban fog játszani néhány hónap múlva, akárcsak electronic, miután csatlakozott hozzánk.

 "Boombl4-csal a legjobb Natuc Vincere felállás valaha" - forrás: hltv.org

Kihagytatok néhány fontosabb versenyt. Nem hiányzott a folyamatos pörgés?

Furcsán éreztem magamat, amikor megérkeztük erre a versenyre. Az emberek nagyon magabiztosak lettek, azt hitték, hogy sokkal jobban játszanak, pedig nem. 2 hónap verseny nélkül, ráadásul új játékossal, mi nem tudtuk, hogy mire számíthatunk, próbáltunk higgadtak maradni.

Mivel nem játszottatok, ezért egészen a 13. helyig estetek le a világranglistán. Mik az elvárásaitok Kölnbe?

A fő célunk, hogy minél több pályát játszunk, így több tapasztalatot szerzünk az új felállással. Jelenleg a Major tornára gyakorlunk. A többiek most magabiztosak, mert sokat versenyeztek, de ők is tisztában vannak vele, hogy mi is meg tudjuk nyerni, ha jó formában vagyunk. Úgy érzem, hogy ez lehet a legjobb Natus Vincere felállás valaha, persze még nem olyan jó, mint 2016-ban Zeus-szal, Guardian-nel, és seized-del, de hamarosan jobb lehet. 

Beszéljünk arról a késes esetről..

Megpróbáltam lekéselni nitr0-t és nem jött be. Tudtam, hogy nem fog rám nézni, és biztos voltam benne, hogy könnyű dolgom lesz, de nem így lett. Összességében jobbak voltunk Dust2-t, és Overpasson főleg! Mirage nem ment jól, az igaz, de ettől függetlenül jobbnak éreztem magunkat. 

Ezután az emberek nagyon sok gyűlölködő dolgot írtak. Nem akarom hárítani a felelősséget, de rajtam kívül mások is voltak, ez továbbra is egy csapatjáték. Ezután persze bocsánatot kértem a többiektől, és megmondtam nekik, hogy jobbak vagyunk náluk, és megérdemeljük, hogy kijussunk a rájátszásba. Még egyszer bocsánat a késes dolog miatt.

"Hopsz, ezt elszúrtam!" - forrás: hltv.org

Sokaknak úgy tűnik, mintha ZywOo fel tudná venni veled a versenyt.

Úgy látom, hogy ő közelebb van az én szintemhez, mint bármelyik profi. Okos mozgása van, és sok mindent úgy csinál, mint én. Kicsivel több tapasztalatra van még szüksége LAN-on, illetve arra, hogy sokat játsszon még ebben a kiváló formában. Akkor sem szabad hátradőlnie, ha jönnek az eredmények, mindig keményebben és keményebben kell igyekeznie, ha jó akar maradni. Sok szerencsét kívánok neki mindehhez!

Ez a feltörekvő tehetség motivál téged, hogy toppon maradj?

Ahogy fejlődik a CS, úgy jönnek az újabb tehetségek, de ha jó formában vagyok, márpedig általában így van, akkor nehéz velem tartani a lépést. Mindenkinek meg kell értenie, hogy pontosan azt kell itt is csinálni, mint fociban, kosárlabdában, bármiben. Minden idődet bele kell rakni, 12-15 órát is akár. 

Ha gránátokat akarsz gyakorolni, akkor menj fel egy üres pályára. Ha az aimodat gyúrnád, akkor menj és játssz botok ellen, vagy deatchmatch-et. Ha a wallbang-eket gyakoronlád, akkor hasznád sv_cheats 1 parancsot és látni fogod, hogy milyen falak lőhetők át. Mindezek után van egy csapatod, amivel együtt kell dolgoznod és kijavítani a tagok hibáit is, csak így tudtok fejlődni és jobbá válni. 

A Natus Vincere ma is pályára lép, ám ezúttal a NiP ellen. Tartsatok velünk 15 órától, és nézzétek élőben az ESL One Cologne magyar közvetítését!

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!