Hall of Fame pótlás: Mit tud Rankeden a tíz új lap?

Hall of Fame pótlás: Mit tud Rankeden a tíz új lap?

Két Basic és nyolc Classic lappal bővült a Hearthstone Standard formátuma, de mit is tudnak élesben az új kártyák?

A Vanish és a Mind Blast kikerült a Standard formátumból, ezekért cserében, és a korábbi Hall of Fame-be került kártyák helyettesítésére kaptunk összesen tíz új kártyát. Kettő a Basic szettbe, nyolc a Classic pakkokba került, de a valódi kérdés, hogy mire is mennek ezek a lapok élesben. A HSReplay statisztikái alapján nagyjából azt kaptuk, amit előzetesen vártunk, de néhány lap még így is alulmúlta a tippeket. A Standard Ranked meccseken egyelőre csak alig-alig tűnnek fel a vadonatúj kártyák, de pontosan mit is tudnak a ladderen?

Siegebreaker

Egész jók a statjai, de a Warlocknak egyszerűen nincs vállalható paklija, így a Siegebreaker is megmarad egy jobb Aréna kártyának egyelőre. Ha lesz valaha Midrange / Control Demon Lock, akkor a Siegebreaker az első sorban fog tolongani a páholyba szóló jegyekért.

Összes deck 0,08 %-ában szerepel

Deckek, amikben szerepel 39 %-os winratet érnek el

SI:7 Infiltrator

Viszonylag jó győzelmi arányt érnek el a paklik, amikbe techelik az új SI:7-t. Mivel nem kell köré építeni semmit, ezért egy sima kiegészítő lapként várja a következő éveket. Kezan Mysticnél valószínű sosem lesz jobb lap, ami a Secretek ellen készült, de az Inflitratorben ott a lehetőség.

Összes deck 0,03 %-ában szerepel

Deckek, amikben szerepel 47 %-os winratet érnek el

Righteousness

Lassú, haszontalan és teljesen felesleges a mostani metába. Egyelőre nincs olyan Standard deck, amiben szívesen látnánk és ezekkel az értékekkel valószínű ez nem is változik majd a jövőben.

Összes deck 0,03 %-ában szerepel

Deckek, amikben szerepel 42 %-os winratet érnek el

Radiance

A magasabb népszerűség oka, hogy Basic lapról van szó, de a winrate elárulja, hogy jelenleg néhány Nomi Priesten kívül nem próbálkozik vele senki. Pörgetni a paklit okés, de másra nem használható.

Összes deck 0,2 %-ában szerepel

Deckek, amikben szerepel 42,5 %-os winratet érnek el

Plaguebringer

Szintén egy Basic lap, amiben azért van potenciál. Problémája, hogy egyelőre nem illik bele a Tempo Rogue típusokba, de ha belassulnak Valeera változatai, akkor a Plaguebringer is megtalálhatja a helyét.

Összes deck 0,8 %-ában szerepel

Deckek, amikben szerepel 43,7 %-os winratet érnek el

A maradék öt új lapot a következő oldalon találjátok!

High Inquisitor Whitemane

Az új Legendaryk közül egyértelműen Whitemane a gyengébb. Nagyon lassú és greedy lapnak számít a mostani Standard formátumban, ahol két és fél Control pakli képes maradandót alkotni, de egyiknek sincs szüksége rá. A Resurrect Priestben ott van Catrina Muerte, így Whitemane mehet egyelőre a levesbe.

Összes deck 0,4 %-ában szerepel

Deckek, amikben szerepel 46,4 %-os winratet érnek el

Gift of the Wild

Egy-egy példány elfér a Token Druidban, ami egy Tier 2-ben hadakozó változatnak számít. Ezért is képes 52 %-ra az a deck, amiben benne van a Gift of the Wild, ami az esetek legnagyobb részében semmit sem csinál, de legalább próbálgatják.

Összes deck 0,2 %-ában szerepel

Deckek, amikben szerepel 52 %-os winratet érnek el

Brightwing

Egyértelműen a legnépszerűbb lap az újak közül, de a winrate egyelőre még nem éri el az 50 százalékot. Dragon Mage-ben látnak fantáziát a kis sárkányban, ami bármilyen erős és lassabb Dragon deckben megtalálhatja a helyét a jövőben. Ehhez persze az is kell, hogy erős Dragonokat adjon ki a Blizzard.

Összes deck 1,3 %-ában szerepel

Deckek, amikben szerepel 49,6 %-os winratet érnek el

Barrens Stablehand

Hét manáért kapunk két testet, de itt meg is állt a tudomány. Őrült Evolve Shamanban esetleg érhet valamit, ahogy a Former Champion is megtalálta ebben a változatban a helyét.

Összes deck 0,06 %-ában szerepel

Deckek, amikben szerepel 48,7 %-os winratet érnek el

Arcane Devourer

A képessége elég jó, de az a nyolc mana egyszerűen drága egy ilyen testért, ami alapból nem csinál semmit. Pocket Galaxy után lehet spamelni az olcsó spelleket, de csak ezért az Arcane Devourer nem ér meg egy helyet a Cyclone Mage pakliban.

Összes deck 0,07 %-ában szerepel

Deckek, amikben szerepel 44,4 %-os winratet érnek el

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!