Wizards Unite Kisokos: A Registry és a szintlépések

Wizards Unite Kisokos: A Registry és a szintlépések

Registry, Family XP, Prestige és még sok más. Ha nem tudsz mindent ezekről, akkor ezzel a cikkel neked akarunk segíteni.

A Wizards Unite egyik fő játékcélja, hogy a világban megtaláljuk a sok elkeveredett Foundable darabkát és azt visszajuttassuk az eredeti helyükre. Ha megfelelő mennyiség Foundable darabkát találunk, akkor annak elérhetővé válik a teljes képe és bepakolhatjuk a Registry-be. Viszont, ha akarjuk, akkor újra lehet kezdeni a gyűjtögetést, csak a már meglévő kereten rá kell nyomni a Prestige gombra és jöhet egy még nehezebb feladat. Persze először az egész felület egy picit sok lehet, nekem is sokáig tartott és persze rendes utánaolvasást kívánt, míg többé-kevésbé az egészet megértettem. Ebben a cikkben az ide tartozó dolgokkal foglalkozunk majd, kivéve a Challenges és Mysteries fül, annak több hely kell, mint ez az egy szösszenet.

Kapjuk el őket

Node, kezdjük az egész ismertetőt a kályhától. A térképen megjelenő kis ikonok a Foundable darabkákat jelzik. Mikor rájuk bökünk, akkor bejön egy mini intermezzó, ahol elsütünk egy varázslatot és rimánkodunk, hogy ugyan Voldemort ne menj már el. Annak, hogy mekkora esélye van egy-egy mágikus valaminek a lelépésre az sok mindentől függ. Először is attól, hogy a karakterünk milyen szinten van. Ahogy haladunk előre, minden ötödik szintlépés után a játék elénk rak egy kis képet, amin azt írják, hogy mostantól az elmondott varázslatok nagyobb valószínűséggel mennek végbe. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden nagyon gyorsan egyszerűbb lesz. Az alábbi képen láthatjátok a különbséget a 1. és 20. szint között.

Látható, hogy ugyan a bázis erősség is csökken, de nem olyan mértékben, mint a teljesítmény mutató. Ez pedig annyit jelent, hogy a későbbi időkben az is nagyon számítani fog, hogy a varázslatunk milyen besorolást kap (fair, good, great, masterful), hiszen a Foundable csúszkája nem egyszínű lesz. Szóval érdemes frankón betanulni a mintákat. 

Az elkapási esélyeket persze úgy is növelhetjük, hogy egy Exstimulo Potit is bevetünk. A valószínűség csökkenése persze változik, hiszen az említett italnak van három szintje és a legkisebb ereje nem is vetekszik a legnagyobbéval. Az számomra nagyon pozitív, hogy mindegyik segítő löttyöt le tudjuk gyártani anélkül, hogy pénzt kéne költeni rá. Eddig minden hozzávalóval találkoztam a térképen, mondjuk a Unikornis Szőr talán csak kétszer jött szembe, de akkor is van. Illetve azt mondom, hogy a közepes potit simán meg lehet oldani, abból végtelen mennyiséget lehet gyártani, csak tudni kell mit keresünk a hozzávalókból.

A keretek és a Prestige

Ha pedig hazaküldtük a mágikus darabkákat, akkor azok egy idő után megjelennek a Registry hasábjain. Hogy egy Foundable-ből mennyit kell gyűjteni azt a keretére rákoppintva megnézhetjük, persze csak azokét, amikből már találtunk legalább egy példányt. Viszont, ha örülünk annak, hogy kigyűjtöttünk egy képet, akkor jöhet a Prestige gomb és kezdhetünk mindent újra, csak most léptékekkel nehezebb lesz a dolgunk, mert egy-egy teljes képhez jóval több darabka kell. Ebben a pillanatban úgy tűnik hogy négy Prestige szint van, szóval mikor a keret aranyra vált, akkor ott vége a történetnek. 

Ide még érdemes tudni, hogy nemcsak a karakterünk, de a különböző műfajú keretek (Family) is szinteket lépnek. Ha gyűjtitek a darabkákat, akkor az ide is ad XP-t és akármeddig lehet elvileg szintezni. Alapból azért érdemes felfelé menni, mert minden ding után kapunk egy rúnát és pár varázstekercs is üti a markunkat. Ezen kívül, ha megnyitjuk az információ panelt, akkor a játék azt mondja, hogy a szint emelésével az ide tartozó Foundable darabkák előfordulásának valószínűsége megváltozik. Ebben nem tudom mennyi az igazság, még egyetlen olyan eset sem volt, hogy a mellettem lévő embernek ne jelent volna meg valami, pedig voltak szintbeli különbségeink. Lehet csak később lesz majd ez mérvadó, egyelőre nem tudom.

Nem mindent találunk meg a nagyvilágon

Ha valaki több órát esetleg napokat beleölt a játékba, az tudja, hogy vannak olyan sziluettek a Registry hasábjain, amiket soha nem láttunk. Ennek ismét két oka lehet. Az egyik, hogy szerencsétlenek vagyunk. Már majdnem 700 darab Foundable-t gyűjtöttem be, de a mai napig nem láttam Kviddics Kupát, pedig arra azt mondják, hogy nem olyan ritka. A másik ok pedig az, hogy nem találhatjuk meg. Vannak olyanok, amiket csak a Fortressekből tudunk kiütni agy majd más eseményekből jönnek. Az alábbi képre kattintva egy galériát találtok, amit a jibsentertainment rakott össze. Ezen megtaláljátok a Registry összes szereplőjét és aminek a tetején egy N/A feliratot találtok ott, ahol egy varázslat mintának kéne lennie, akkor ezek azok, amiket nem lehet a térképen fellelni.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!