Selejtezőből a döntőig - A Vitality megcsinálta!

Selejtezőből a döntőig - A Vitality megcsinálta!

Intel Grand Slam győzelem kapujában a Liquid, nem lesz azonban könnyű dolguk.

Elképesztő hangulat és még annál is izgalmasabb meccsek voltak egész héten az ESL One: Köln során, és a java még csak most jön. Ma délután jön a döntő, ami megkoronázhatja az egész versenyt, de előtte még nézzük meg, hogy mi történt tegnap, a két elődöntőn.

Az Astralis és a Vitality párharca nyitotta a napot és ahogy azt sokan vártuk, a hét eddigi legizgalmasabb mérkőzése volt. A Vitality úgy érkezett meg Kölnbe, hogy bár a HLTV ranglistájának harmadik helyén vannak, igazán nagy csapatok ellen még nem sikerült bizonyítaniuk. Hát erre most Kölnben bőven volt lehetőségük, tegnap meglehetősen könnyedén átgázoltak az Astralis csapatán is. Senkit ne tévesszen meg a 2-1-es végeredmény, ez a meccs színtisztán a Vitality-ről szólt. A saját választású Dust2-t meglehetősen könnyedén, 16-8-ra nyerték a franciák, Inferno pedig bár jóval szorosabb volt, egy-két kört leszámítva nem igazán beszélhetünk arról, hogy az Astralis-nak jóval több esélye lett volna a pályán.

Device 4 golyós AWP ace köre azért brutális volt, és persze szépen játszott a dán csapat, de fölénybe nem igazán tudtak kerülni, egyedül a második hosszabbítás végén, amivel végül meg is nyerték a pályát 22-19-re. Megoszlanak a vélemények arról, hogy Overpass melyik oldalnak kedvez, pár évvel ezelőtt még nem hittünk a szemünknek mikor valaki T oldalon tudott dominálni, most viszont már meglehetősen csapatfüggő. Az biztos, hogy az Astralis és a Vitality szoros első félidőt zárt Overpass-on, a második játékrészben viszont elfogytak a dánok és mindössze két kört tudtak betámadni. 

A Vitality így a döntőbe jutott, a dánok pedig kénytelenek voltak megelégedni a 3-4. hellyel. ZywOo teljesítményét már lassan megszokjuk, de még így is embertelen amit a fiatal francia csinál szinte minden meccsen, ezúttal azonban az egész csapat remekelt, hiába volt például RpK lemaradva a többiekhez képest Dust2-n, csapatként még így remekül működött a Vitality.
A másik elődöntőn, a Na'Vi vs. Liquid meccsen már sokkal kevesebb izgalom várt minket. Persze két ekkora csapat játékát mindig öröm nézni, de ahogyan nem bírt a Na'Vi az Astralis-szal korábban, úgy nem bír most a Liquid-del sem. Két gyors pályával (Dust2 16-12 és Overpass 16-12) le is zárta a meccset az amerikai csapat. A legtöbben egyértelmű Liquid győzelmet várnak ma délután, nem szabad azonban lebecsülnünk a Vitality-t sem. Emlékeztek, hogy pár hónappal ezelőtt NBK twitteren fakadt ki, amiért a csapat nem kapott meghívást Kölnbe? A Vitality a zárt selejtezőből indult és most a Liquid elleni döntőre készül, aminek ha nem sokkal, de reménykeltő mennyiségű eséllyel vághatnak neki.
Ne feledjétek, hogy a Liquid az Intel Grand Slam második szezonjának megnyerése előtt áll, ha nem akartok lemaradni a két csapat délutáni összecsapásáról, 16 órától várunk titeket Twicthen, ahol gabesson és leszklareN társaságában követhetitek majd a döntőt.

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!