Brightwing maga mellé gyűjtötte a társakat: Dragon Shaman Top 100 Legendből

Brightwing maga mellé gyűjtötte a társakat: Dragon Shaman Top 100 Legendből

Az új Legendary mellé egy Top 100 Legend decket mutatunk be, ez a Dragon Shaman.

A 14.6-os frissítésben megérkezett Brightwing, az új Classic Legendary a Hearthstone-ba és az első napok alapján egyértelműen kiemelkedik a Hall of Fame pótlására szolgáló kártyák közül. A Dragon deckek közül most a Shamant mutatjuk meg, amivel egészen Top 100 Legendig mászott egy japán játékos!

neruc's Legend #83 Dragon Shaman

Deck kód: AAECAaoICv8Fp+4C7/cC4vgCoIADuZkDvZkDxZkDhp0Dt6wDCv4FjQiJ8QLeggPoiQOtkQOKlAOMlAPolAPGmQMA

Neruc nem bízta a véletlenre a dolgot és egy elképesztően drága Control decket épített, amiből nem hiányozhatnak a kötelező lapok. A Legendaryk közül hét is elfért a pakliban, amiben Brightwing úgy tűnik, hogy valós értéket termelhet. Mivel elég sok Battlecry-os lény került be a Dragon Sámiba, ezért Barista Lynchen kihagyhatatlan belőle. 

Kezdőkézbe kötelező tartani a Sludge Slurpert, a Firetree Witchdoctort, ha van még valamilyen sárkány mellé, de a várhatóan gyors deckek ellen, mint a Shaman, Hunter, Druid a Hagatha's Scheme is "must keep". Nehéz megragadni egy Control deck lényegét, mert az egész koncepció arra épül, hogy a létező összes fenyegetést megoldjuk, legyen az egy nagy lény, vagy több kisebb. A Dragon csomag miatt egész jól működik a Shudderwock is, ami például egy Control mirrorban jelenthet olyan faktort, ami a győzelmet érheti.

Neruc állítása szerint 60 % feletti winrate-t is ki lehet préselni a deckből, neki 49 meccsből összejött 33 győzelem, ami 67,3 %-os győzelmi arányt jelent. A Warriorok ellen 6-2-t, a Mage-ek ellen 9-3-at repesztett a Dragon Shaman, Hunter ellen "csak" 8-5 sikerült. Legenden belül más a meta, mint gyengébb rankon, de aki szeretne valami különlegessel játszani, vagy csak egy decket keres Brightwing mellé, annak nyugodtan lehet próbálkozni a fenti variánssal.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!