Egyre közelebb a tripla X-hez - Boldog születésnapot GuardiaN!

Egyre közelebb a tripla X-hez - Boldog születésnapot GuardiaN!

28. életévét töltötte be a szlovák-magyar profi játékos.

Kovács László, avagy Ladislav "GuardiaN" Kovács 1991 július 9-én született Pozsonyban, magyar szülők gyermekeként. Etnikai hovatartozását tekintve szlovák-magyar, viszont ő szlováknak vallja magát, és erős nemzeti kötődése van Szlovákiához.

Karrierjét 1.6-ban és Source-ban kezdte, jelenleg pedig a FaZe Clan AWP játékosa. Guardian játékstílusát tekintve agresszíven forgatja az AWP-t, és híres arról, hogy minden csapatában megkapja a kellő szabadságot ahhoz, hogy azt csinálhasson a pályán, amit csak akar. 

A Counter-Strike-kal először a bátyja ismertette meg, amikor haza hozott egy CD-t, egy akkor még ismeretlen játékkal. Az akkor 8 éves Guardian sorsa megpecsételődött, és elindult a profivá válás rögös útján.

Mivel az otthonában kevés volt az 1.6 verseny, ezért átállt a Source-ra. Első komolyan csatlakozása egy profi szervezethez a Reason Gaming volt 2009-ben, s habár sok neves csapatba szívesen látták volna, ő mégsem tántorított. Később visszatért az 1.6-hoz, ahol olyan csapatokban játszott, mint az IQFIGHTERS, DEFEATERS, Corecell, és SGC. 

2012-ben váltott CS:GO-ra, és kezdetben olyan csapatokban játszott, mint a myDBG, ePz, TCM-Gaming, és 3DMAX. Az áttörést a Virtus.Pro-ba való igazolása hozta, de mégsem itt töltötte el a legtöbb időt, hanem a Natus Vincere-ben. 2013 végétől egészen 2017 közepéig erősítette a felállást, majd ezután a FaZE Clan-ba igazolt, ahol mai napig játszik.

Legnagyobb eredményei:

  • 2014 - DreamHack Winter - 3-4. hely
  • 2015 - DreamHack Open Cluj-Napoca - 2. hely
  • 2016 - MLG Major Championship: Colombus 2016 - 2. hely
  • 2017 - ELEAGUE CS:GO Premier 2017 - 1. hely
  • 2018 - ELEAGUE Major: Boston 2018 - 2. hely
  • 2018 - EPICENTER 2018 - 1. hely

Guardian és a FaZe tavaly meghívást kapott a V4 Future Sports Fest-re is, ahol egy interjúban elmondta, hogy miként látja a magyar e-sport helyzetét.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!