A franciák ismét ezüstérmesek, míg a Cloud9 a legjobb 300 közé sem fért be

A franciák ismét ezüstérmesek, míg a Cloud9 a legjobb 300 közé sem fért be

Megérkezett az újabb HLTV ranglista, ahol ezúttal komoly változásoknak lehetünk szemtanúi.

Vasárnap véget ért a mini Majornek titulálható ESL One Cologne, ahol a remek hangulat és rajongók mellett igazán minőségi meccseket is láthattunk. A Vitality és az Astralis összecsapása volt a legizgalmasabb, de a döntő mérkőzés is igazán parázs volt. Ettől függetlenül viszont a nagy esélyes, Liquid húzta be a győzelmet, így továbbra is magabiztosan vezetik a HLTV ranglistáját. Alattuk viszont szinte minden megváltozott, nézzük hogyan értékeli a csapatok a világ legnagyobb CS-vel foglalkozó portálja.A legjobb 10-ben a Mousesportson kívül mindenki felmászott vagy éppen lecsúszott a létrán. Az ENCE és a FaZe gyors kiesése nem hozott túl sok babért a srácoknak, előbbi elvesztette top 3 helyezését, míg a FaZe egészen a hatodik helyig csúszott. A Na'Vi nagy menetelése miatt a FURIA és a G2 is egy-egy hellyel hátrébb található meg az eheti ranglistán. Ellenben a Vitality és az Astralis is betört a top 3-ba, az előbb említett Na'Vi pedig a 13. helyről a 7-re ugrott.

A jelenlegi állás szerint egy hét alatt senkinek sincs esélye megelőzni a Liquid-et, az Astralis és a Vitality játéka viszont arra enged következtetni, hogy ezúttal nem lesz egy olyan uralkodó csapat, aki több mint egy évig ül a trónon. A Majorig viszont szinte biztosan marad az amerikai gárda, akiknek végre minden összejött.A következő 10-esben is komolyan elmozogtak a csapatok. A fnatic mellett az MiBR is egyre hátrébb csúszik, ellenben a NiP előre jött a 12. helyre és már karnyújtásnyira vannak attól, hogy újra a top 10-ben találják magukat. A szokásos középcsapatok is előzgetik egymást, talán a Renegades az egyetlen meglepetés, akik már csak 16-ak, pedig pár hónappal ezelőtt még ők is előkelő helyen várták a folytatást.Az utolsó blokkban történtek a legnagyobb előrelépések és hátracsúszások. A BIG remek játékot mutatott az MiBR ellen és végül a 9-12. helyen végzett, emiatt pedig 11 helyet lépett előre. Ezzel ellentétben viszont a bolgár windigo két játékosát is kirúgta, így öt hellyel hátrébb estek.

A top 30-at elhagyva az MNEB döntős magyar csapatok a 90. és 270. helyet foglalják el a ranglistán. Előbbit a Salamander, míg utóbbit a BP5. Egyáltalán nem ledegradálva a magyar ötösöket, muszáj megemlítenünk, hogy a Major győztes Cloud9 mindkettőjüknél hátrébb, a 301. helyen tanyázik. Az ismét sokat cserélő amerikai gárda, akár egy jó versennyel is több 100 helyezést ugorhat át, de nagyon nem lesz könnyű dolguk az első tornájukon, ugyanis Los Angelesbe utaznak 13-án, hogy részt vegyenek a Blast Pro-n. Első meccsükön a világ legjobbjaival, tehát a Liquiddel találkoznak, később pedig a MiBR-t, a FaZe-t és a Renegades-t is el kéne verniük, ha valami eredményt szeretnének összeszedni.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!