Közel 4 millió VAC ban fél év alatt! - Tarol a Valve Anti-Cheat

Közel 4 millió VAC ban fél év alatt! - Tarol a Valve Anti-Cheat

Napról napra egyre több új csalást ismer fel a VAC.

Bármennyire is sokan szeretnek panaszkodni a csalók miatt, koránt sem annyira vészes a helyzet, mint ahogy azt sokan állítják. Szerencsére elég sokan fennakadnak az Overwatch ellenőrzéseken is, és bár sokan nem hiszik, de a VAC is szépen teszi a dolgát. Pár nappal ezelőtt például az egyik leghíresebb ingyenes csalás akadt fenn a rostán, amiről pontos adatokat nem közölt a steamdb, de valószínűleg több tízezer profil ment a levesbe.

Persze meg kell tanulnunk olvasni a sorok között, hiszen a panaszáradatban is van igazság, és valóban folyamatos problémát jelentenek az illegális programokat használók. Ugyanakkor a számok nem hazudnak, tisztán látszik, hogy a VAC nem csak dolgozik, de fejlődik is, és napról napra egyre több csalást ismer fel, egyre több csaló kapja meg megérdemelt büntetését. Csak májusban például több, mint fél millió VAC ban került kiosztásra, 2019 eleje óta pedig elképesztő, de közel 4 millió, egészen pontosan 3.857.496 VAC ban talált gazdára.

Persze fejlődni mindig van hova, főleg annak tükrében, hogy 2018 decembere óta ingyenes a CS:GO, így ha valaki megkapja a megérdemelt büntetését, akkor pár percig tart csupán egy új profilt létrehoznia. Örök kérdés, hogy hogyan is lehetne minimálisra csökkenteni az online játékok csalóinak számát, választ viszont eddig egy cég sem talált. Van aki a hardveres banolás mellett tette le a voksát, más pedig olyan rendszert vezetett be az adott játékban, ahol a csalással lebukott játékosok csakis olyan szerverekre kerülnek, ahol egyedül csaló társaikkal játszhatnak. Utóbbinak például én személy szerint nagyon örülnék a CS:GO-ban is.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!