Brazil értesülések szerint nem játszhat Zews a Majorön, Coldzeranak maradnia kell

Brazil értesülések szerint nem játszhat Zews a Majorön, Coldzeranak maradnia kell

Igen faramuci helyzet állt elő az MiBR háza táján, amit valószínűleg még ők sem tudnak, hogy hogyan oldanak meg.

Június végén elérkeztünk a Major előtti átigazolási szezon lezárásához. Akik innentől elhagyják a klubbot vagy éppen újba csatlakoznának, csak akkor játszhatnak, ha tényleg vészhelyzetről van szó. Zellsis épp erről panaszkodott pár nappal ezelőtt, amikor az LG-t engedték Felps-szel játszani, de nálunk nem engedtek cserét, mivel nem vészhelyzetről volt szó. Könnyen előfordulhat, hogy most azt is újragondolja a Starladder és a Valve, hisz az MiBR háza táján sem engednek változtatásokat brazil források szerint.

A brazil Maisesports megkérdezte a szervezők álláspontját a témával kapcsolatban, akik a szabálykönyv 12-es cikkelye szerint járnak majd el, amiben az áll, hogy csak vészhelyzet esetén játszhat az edző vagy más játék a csapatban. Egy játékos távozása viszont ebbe nem tartozik bele, így Zews nem vehet részt a Majorön játékosként. Innentől már csak választási lehetősége maradt a csapatnak: játszanak Colddal vagy részt vesznek a Majorön 4v5-ben vagy éppen Zews-szel, ami azonnali kizárást von maga után.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy ebben a történetben nem Coldzera a fő gonosz, egyszerűen mindenki a körülmények áldozatává vált. Ugyanis ő felajánlotta, hogy a Majorig még itt marad velük, csak előre jelezte, hogy utána ne számoljanak vele. Ez viszont olyannyira felidegesítette a csapatot, hogy ők utasították vissza az ajánlatot és azt mondták, hogy Cold mehet isten hírével, majd Zews-szel megoldják. Csakhogy a Starladder szabálykönyvét lehet, hogy elfelejtették elolvasni, így most csak a két fenti lehetőség maradt. Ha a játékos és a csapat közötti viszony nagyon elmérgesedett, akkor az reális esély van arra is, hogy az MiBR egyszerűen kihagyja a Majort.

Tegnapi streamjén Fer-t is kérdezgették arról, hogy mi történt pontosan, de ő csak szokásos tömörségében válaszolt.

Chat: Mi volt az első reakciód, amikor Coldzera elárulta, hogy nem akar többé itt játszani?

fer: "Elég nyugodt voltam, az ő választása..."

Chat: Szerinted Cold a FaZe-be megy majd?

fer: "Nem tudom és nem érdekel!"

Chat: Miért nem játszik Coldzera veletek a Majorön?

fer: "Játszhat, de szerintem semmi értelme. Ha nem akar itt lenni, akkor ne legyen itt"

 Úgy néz ki tehát, hogy nincs akkora harag a játékosok között, és könnyen előfordulhat, hogy fer ekkor még nem tudott a pontos szabályokról, de azt nehezen hisszük el, hogy ilyen könnyen feladnák az év legfontosabb versenyét, azért mert Cold távozni akar. Mindenesetre hivatalos információkkal még nem tudunk szolgálni, de kíváncsian várjuk, hogy végül hogyan döntenek FalleN-ék.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!