JaCkz 1v3 ace körrel lőtte tovább a G2-t New Yorkba

JaCkz 1v3 ace körrel lőtte tovább a G2-t New Yorkba

Ott lesz New York-ban a G2, de nem sokon múlt a selejtező.

Nem túlzok, ha azt mondom, hogy három, de talán négy évvel ezelőtt láttuk ennyire erősnek a francia CS-t. Az EnVyUs 2015-ös Major győzelme után már csak árnyéka volt önmagának, a G2 pedig meglehetősen nehéz évek élt állt. Persze voltak rövid, de annál jobb időszakaik, de különösebben számottevő erőt nem képviseltek az elmúlt években.

Most viszont változik a helyzet, új szelek fújnak, és ha nem is mindegyik francia csapat, de a G2 és a Vitality a világ legjobbjai között van. Shox-ék az ESL Pro League döntőjében mentek nagyot, a Vitality mögött pedig három LAN győzelem és az ESL One: Köln második helye van az elmúlt három hónapból. Érdekesség egyébként, hogy bár mindkét csapat egy premier esemény döntőjébe jutott két hét alatt, mindkettejüket az aktuális világelső, a Liquid állította meg. 

Az élet viszont nem áll meg, mindkét csapat készül a következő hónapok versenyeire, köztük az ESL One: New York-ra is, aminek tegnapi zárt selejtezőjén a G2 és a Vitality is részt vett. Utóbbi csapat feladta a küzdelmet, a versenynaptáruk szűkösségére hivatkozva, de nem lennék meglepve, ha a Vitality később kapna egy meghívást New York-ba. A G2 viszont kénytelen volt végigmenni a zárt selejtezőn, amit bár sikerrel koronáztak, többször is rezgett a léc alattuk.
Az elődöntőben a dán Tricked okozott meglepetést, ahol egy 9-16-os Train-t és egy 16-7-es Dust2-t követően a G2 14-11-es vezetésről "bukta" Inferno-t, amit végül csak a második hosszabbításban sikerült megnyerniük. Azt sem mondhatjuk teljesen magabiztos győzelemnek, hiszen már az első hosszabbítás is a Tricked fölényét hozta. 18-17-es állásnál azonban a franciák egyik fiatal tehetsége, JaCkz megvillantotta foga fehérjét és összességében egy ace körrel, egy 1v3 helyzetet megnyerve tudta második hosszabbításra menteni a pályát.

A döntőben azonban újabb figyelmeztető lövéseket kapott a francia csapat, sőt Vertigo-n be is találtak azok a lövések, hiszen ellenfelük, a CR4ZY be tudta húzni a pályát. Ezen a meccsen is az utolsó pályán dőlt el minden, és még ha nem is volt annyira szoros a mérkőzés, mint a Tricked ellen, a G2 szurkolók bőven izgulhattuk csapatukért. Az első félidőt öt körös hátránnyal zárta a CR4ZY, ám után egészen 13-12-ig  tudtak menetelni, ráadásul támadó oldalon.

CT-ből persze végül behúzta a G2, de ez a meccs sem volt annyira magabiztos győzelem, mint amilyet sokan vártak. Persze az is benne van a pakliban, hogy valószínűleg a Tricked ellen egyszerűen nem tudtak minőségben felkészülni, de azért Bo3-as meccseken kicsit nagyobb arányú győzelmet várnánk a Liquid ellen is pályát nyerő G2-tól. Meglátjuk mennyit léphetnek még előre a francia csapatok, a Vitality és a G2 következő versenye is a jövőhéten induló IEM Chicago lesz.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!