Július első hetében már nem Garrosh az abszolút - jelentős eltérések a három szerveren

Július első hetében már nem Garrosh az abszolút - jelentős eltérések a három szerveren

A szerverenkénti kilenc legjobb pakli, és a győzelmi ráta alapján felállított erőrangsor, ami alapján már nem a Warrior az üdvöske.

Július első hete meglehetősen sok változást hozott a HSReplay által begyűjtött adatok alapján felállított regionális erőrangsorban, hiszen míg a Warrior kimagasló győzelmi rátájával heteken át trónolt mindhárom szerver legelőkelőbb helyén, addig az ázsiai szerveren két Hunter pakli is beelőzte.

Ezzel szöges ellentétben állnak az amerikai szerveren látható helyezések, ahol a top 2 közé két Warrior fért be, -sőt ott még a Mecha'thun Warrior is feljutott a legjobb ötbe. A feldolgozott adatok természetesen továbbra is a Rank 5 és Rank 1 közötti sávot veszik figyelembe, ehhez pedig közel félmillió lejátszott standard mérkőzés szolgál információval.

Az európai szerver három legjobbja

Az elmúlt hetekben a Bomb Warrior folyamatosan javított a helyezésén, ahogy a Murloc Shaman is szép görbét ír le a már unalomig hajtott Control Warrior mellett. Ha egy fél mondat erejéig kitértünk a Mecha'thun Warriorra az amerikai szervernél, úgy az európainál a Hooktush Rogue lóg ki kissé az összképből, ugyanis ez az egyetlen Rogue pakli, ami globálisan jelen van az élmezőnyben.

Bomb Warrior

Kód: AAECAQcEkvgCoIADm5QDn7cDDUuiBP8HnfACm/MC0fUCg/sCnvsCs/wC9YADl5QDmpQDkp8DAA==

A legnépszerűbb Bomb Warrior pakli összeállításához 12.160 dustra van szükségünk, -amiből SN1P-SN4P miatt 1.600-at nyugodtan lecsíphetünk. A két Dr. Boom legendary mellett az ismerős kellékek köszönnek vissza, mint a Town Crier, ami a meccs elején tarthat játékba, vagy épp az Omega Devastator, ami a végjátékban bizonyul életmentőnek.

Control Warrior

Kód: AAECAQcIogKQB/kMkvgCjvsCoIADhp0Dn7cDC0uiBP8HnfACm/MC0fUC9PUCg/sCnvsCs/wCkp8DAA==

Ha túl sok Druid, Shaman no meg Priest jön szembe, akkor a Control Warrior a legjobb választás, ha valaki érvényesülni akar a ladderen. Persze a pakli más ellen is jól teljesít, egyedül a Mage, a Rogue és persze saját maga tudja igazán kellemetlen helyzetbe hozni.

Murloc Shaman

Kód: AAECAaoIBKH4AuKJA/OKA8edAw3FA9sD/gP/BacIkwn28AKP+wKc/wKMlAO1mAPGmQP0mQMA

Ha pedig végleg elfogyott a türelem, akkor lehet váltani a Murloc Shaman-ra. Garantált, hogy a meccseitek ideje drasztikusan lecsökken. A kis Murloc-ok nagyon gyorsan ellepik a játékteret és amennyiben az ellenfél nem tudja letakarítani őket, akkor gyorsan véget tudnak vetni egy-egy mérkőzésnek.

A deck a Rise of Shadows megjelenésekor a semmiből tűnt fel, majd népszerűsége júniusban kissé megtört, de azóta egyre többen porolják le, és adnak neki egy esélyt, -láthatóan kellő sikerrel. Hátrányban tulajdonképpen csak a Mech centrikus ellenfelek ellen vagyunk (Hunter, Warrior, Paladin), illetve rossz lapjárásnál a Cyclone Mage is megizzaszthat.

Mit gondoltok, idővel a Hunter az amerikai és az európai szerveren is átveheti a vezetést?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!