"ZywOo túlszárnyalhatja s1mple-t" - allu interjú

Példátlan bukásnak lehettünk szemtanúi. ESL One Köln csoportkörben búcsúzott a Major ezüstérmes! Erről is beszélt.

Az évben bármilyen premier versenyen indult az ENCE, rendre továbbjutott a csoportból, sőt a dobogó mindegyik fokát végigjárták, arra viszont 2018-ban volt utoljára példa, hogy a finnek csoportkörben búcsúzzanak. A csapat legidősebb tagja, és egyben AWP-se, Aleksi "allu" Jalli interjúban beszélt arról, mi volt a fő oka negatív teljesítményüknek. Ezen felül pedig azt is elmondta, hogy szerinte ZywOo hamarosan jobb lesz, mint s1mple.

Az helyezésetek nem éppen úgy alakult, ahogy várni lehetett. A Heroic bevallottan kidemózott titeket, és a Vitality-nek is feküdt a lassú játékotok. Mit gondolsz, elérkeztünk ahhoz, hogy kiismertek titeket?

"Nehéz arról beszélni, hogy más hogyan látta ezt. Amit én láttam, hogy a verseny előtti felkészülésünk rendben ment. Jól lőttünk, jól helyezkedtünk, minden a helyén volt, aztán ide jöttünk és a Heroic ellen már nem úgy ment. Nehéz elmagyarázni, hogy mi volt a baj. Olyan volt, mintha nem lettünk volna ott fejben. Láttam, hogy a Heroic azt nyilatkozta, hogy tudták mit csinálunk, és igen, sokszor így volt, de nem ezen ment el a meccs, hanem a rengeteg hibán, amiket vétettünk. 

Például egy körben 1v3-at hozott blameF, amiben nem tudtuk csapatban lelőni, mivel folyamatosan egyenként néztünk ki rá. Ha azt megnyerjük, akkor összeesik a bankjuk, és jó pár kört tudtunk volna még hozni. Nem azt állítom, hogy nem készültek fel belőlünk, és hogy nem játszottak jól, én csak azt mondom, hogy nem voltunk önmagunk. 

Normál esetben segítünk egymásnak a játékon belül, de most mindenki le volt fagyva. Hagytuk, hogy az ellenfél területeket szerezzen magának, és szerintem ez volt a fő oka a bukásnak."

allu bro fist - Forrás: hltv.org

Te vagy az egyik olyan, aki sokat játszott ZywOo ellen a profik közül. Mik a tapasztalataid vele kapcsolatban?

"Élő hús a fémvázon! Viccet félretéve, amikor látom játszani, mindig nagyon nyugodt. Meglepő, hogy olyan pozíciókat játszik meg, amikre hagyományosan azt mondanám, hogy rosszak, a profik nem csinálnak ilyeneket. Ugyanakkor sok mindent nagyon jól hasznosít. Kiszámolja minden mozdulatát, még akkor is, ha túltol valamit. Általában ezt is azért csinálja, mert nyomos oka van rá, például, hogy lezárja a kört. Nyilvánvalóan Ő és s1mple a legjobb játékosok egyéni skillben jelenleg, de úgy hiszem, hogy ZywOo túlszárnyalhatja s1mple-t a közeljövőben."

Katowice-ban szárnyaltatok, most viszont megfigyelhető, ahogy gyengítették az AUG-ot, úgy estetek ti is vissza. Mennyire volt ez hatással a csapatra? Mi lesz Chicago-ban?

"Igen, nagy hatással volt ránk. Most már nem tudsz mindent megjátszani vele, mint korábban. Gyakorlatilag átvette az M4 helyét. Az igaz, hogy pozitív hatással volt ránk az AUG, de ez más csapatokra is igaz, és akadtak olyanok is, akikre negatívan hatott. A Na'Vi fragcseréken alapuló játéka nem működött annyira, de azt hiszem, hogy ez a nerf sokat segített most nekik. Nekünk is meg kell szokni, hogy most már nem nyerjük meg azokat a párbajokat az AUG-gal, amiket régen, de biztos vagyok benne, hogy újra meg tudjuk mutatni azt a szintet, amin valójában játszunk. 

Szerintem hosszútávon pozitívan fog hatni ránk ez a vereség, mert utoljára a tavalyi EPICENTER-en nem jutottunk ki csoportból. Ráeszméltünk, hogy nagyon gyorsan fejlődtünk és léptünk előre a ranglétrán, ami nem természetes. Soha nem dőlhetünk hátra, soha nem lehetünk elégedettek, többet kell dolgoznunk! Chicago-ban teljesen más játékstílusra számítok a magunk részéről, de majd kiderül!"

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrás: hltv.org

Kövess Minket!