Mennyből a pokolba! - Vízumgondok miatt kénytelen kihagyni élete lehetőségét a forZe

Mennyből a pokolba! - Vízumgondok miatt kénytelen kihagyni élete lehetőségét a forZe

Két napos haladékot kértek, de azt sem kapták meg a szervezőktől.

Jövőhéten Chicago-ba látogat a profi CS:GO, pontosan hét nap van hátra a versenyig, egy váratlan gond azonban keresztül húzta az egyik csapat számításait. Az orosz forZe élete egyik nagy lehetősége előtt állt, az utazáshoz szükséges papírok és a politikai helyzet az Egyesült Államok és Oroszország között azonban ellehetetlenítette őket.

A nyolc csapat közül hatan meghívást kaptak, maradék két helyre pedig selejtezőket írtak ki. Az észak-amerikai kvalin túl a GG.Bet Chicago Invitational is az utolsó IEM Chicago helyért szólt. Ezen a selejtezőn részt vett például a magyar HoP eSports is, a végső győztes azonban sokak meglepetésére az orosz forZe csapata lett. Olyan csapatokat utasítottak maguk mögé, mint a HellRaisers, a Windigo, az OpTic vagy a Heroic.

Nagy lehetőség előtt állt az orosz ötös, hiszen még ha győzelem nélkül is estek volna ki, akkor is a világ legjobbjai ellen játszhattak volna egy elég nagy nevű LAN-on. A csapat azonban ma jelentette be, hogy nem tudnak részt venni a versenyen, mivel nem kapták meg vízumaikat. Ezzel a gonddal már rengeteg csapat találkozott, általában az Oroszországba vagy a Kínába utazás a probléma, most viszont pont az ellenkező eset valóságos.

Az IEM Chicago 2019 részt vevői csapatai

A forZe hiába adta be vízumigénylését a Heroic elleni győzelmük után azonnal, az ESL július 10-ig kérte ezeket a papírokat. Hiába kértek az oroszok két napos hosszabbítást a gondjaik rendezésére, a szervezők elutasították őket. Egyelőre nem tudni, hogy ki helyettesíti majd az orosz csapatot, feltehetőleg a GG.Bet Chicago Invitational második helyezettje, a Heroic.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!