26 millió forintért árulják a világ legritkább videojátékát!

26 millió forintért árulják a világ legritkább videojátékát!

A 35 éves videojátékra egyelőre még nem érkezett ajánlat!

A világ egyik legdrágább videojátéka elképesztő összegért került fel a világ egyik legnagyobb aukciós oldalára. Az Atari 2600-ra készített Extra Terrestrialsért az eladó 90 000 dollárt, azaz nagyjából 26 millió forintot kér. Egyelőre még nem érkezett ajánlat a termékre, ami nem rég már felkerült a netre, de akkor sem talált vevőre.

 

1984-ben járunk, amikor Steven Spielberg E.T, a földönkívüli című filmje már letarolta a mozipénztárakat. Az Extra Terrestrials ugyanebben az alienes tematikában próbált még összeszedni néhány zsáknyi pénzt, azonban technikai problémák miatt nem tudták kiadni 1983 karácsonyban, ahogy azt korábban eltervezték. Ez a csúszás végül oda vezetett, hogy a fejlesztők szó szerint házalni kezdtek a játékkal, hogy legalább részben megtérüljön a befektetett idős és pénz. 

Az aukciós oldalon egy bizonyos gamewizard69 árulja a játékot, akitől megkérdezték, hogy ő hogy jutott hozzá ehhez a limitált programhoz.

"Egy olyan eladótól vásároltam a játékot, aki Brantford közelében talált rá, ahol a fejlesztők házaltak évtizedekkel ezelőtt. Hatalmas árat fizettem érte és nem volt könnyű, hogy meghozzam a döntést, hogy áruba bocsátom. Az egész világnak itt a lehetőség, hogy rátegye a kezét egy különleges darabra, ami egyben a kanadai történelem része is."

Mivel még mindig elérhető az oldalon a játék, így bárkinek van lehetősége arra, hogy lecsapjon az Extra Terrestrialsra. Igazi gyűjtői darabról van szó, ami megérheti ezt a hatalmas vételárat bizonyos körökben. Ha nektek is vannak hasonlóan régi játékaitok akkor érdemes utánanézni az aukciós oldalakon, hogy mennyit is érhetnek ezek a darabok. Könnyedén előfordulhat, hogy egy valódi kincs van a birtokotokban csak még nem tudtok róla!

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!