Fejlesztői interjú: Reno új fegyvere és a Questeket támogató kártyák is szóba kerültek!

Fejlesztői interjú: Reno új fegyvere és a Questeket támogató kártyák is szóba kerültek!

Újabb érdekességeket tudtunk meg az augusztus 6-án érkező Saviors of Uldumról.

Liv Breeden és Dave Kosak, azaz a Team 5 két fejlesztője készségesen válaszolt a Saviors of Uldummal kapcsolatos kérdésekre. Megtudtuk, hogy mire számíthatunk Reno Jackson fegyverétől és azt is, hogy pontosan hogyan működnek majd az új Questek!

Reno Gattling Wandja azt jelenti, hogy új fegyvert kap a Mage a Saviors of Uldumban?

Liv: Sajnos nem, de Reno ettől még a kezében tartja majd.

Mikor választottátok ki az egyes hősökhöz és gonoszokhoz a Classokat, ahol feltűnnek majd? Már a Rise of Shadows előtt, vagy azután?

Dave: Amikor már azon agyaltunk, hogy kik lesznek a gonoszok és kik a jófiúk, már akkor próbáltuk összelegózni, hogy melyik Classhoz, melyik kerüljön.

Már négy Questet bemutattatok (Druid, Shaman, Mage, Warlock), ez azt jelenti, hogy az összes Class kap majd küldetést?

Dave: Igen, mind a kilenc Classhoz készültek Questek, azonban csak az EVIL Classok (Rogue, Warrior, Shaman, Priest, Warlock) kapnak Plague kártyákat.

Hogyan léptek szintet a Questek a Journey to Un'Gorohoz képest?

Liv: Mivel Hero Power a jutalma a küldetések teljesítésének, így azonnal aktiválódnak és nem kerül a kézbe még egy lap, amit ki kell játszani, rossz esetben egy Counterspellbe.

Szóval az is lehetséges, hogy az ellenfél fejezi be a küldetést? Például a Warlock küldetése, a Supreme Archeology kész lehet akkor is, mondjuk egy Coldlight Oracle miatt, ha az ellenfél van körön? 

Liv és Dave: Igen, ez pontosan így működik.

Kapunk még további kártyákat, amik kifejezetten a Questekhez készültek, mint a Questing Explorer?

Liv: Nem, sajnos csak a Questing Exlporer rendelkezik majd ilyen "Questet támogató" képességgel. A plusz egy laphúzás így is sokat számít, ennél több segítségre nincs szükség.

Mit tanultatok a Journey to Un'Goroból amik segítettek abban, hogy kiegyensúlyozottabb és játszhatóbb Questeket tervezzetek?

Liv: Először is kiadjuk a Questek mellé a Questing Explorert, de vannak más dolgok is. Rengeteget tanultunk a Hero Cardokból, mivel a Saviors of Uldum Questjei új Hero Powerrel jutalmaznak meg minket. Rájöttünk arra, hogy a "végtelen érték" (Deathstalker Rexxar, Frost Lich Jaina...) nem igazán tartozik a legszórakoztatóbb mechanikák közé, még akkor sem, ha egy control Classról van szó. Ezért az új Hero Powerek nem rendelkeznek majd ilyen broken képességekkel. Mindegyiknél létrehoztunk egy "falat", ami megállítja őket abban, hogy ne legyen újra olyan érzésünk, mint amikor Frost Lich Jaina ellen harcoltunk.

Dave: Úgy gondolom, hogy a legnagyobb különbség a mostani és a múltbeli Questek között, hogy régebben minden a küldetésekre épült. Az egész decket ezek köré építetted és minden áron azon dolgoztál, hogy sikerüljön teljesíteni a feladatot, amivel szinte garantáltan behúzhattad a late game-ig tartó meccseket, mint a Ragnaros Hero Power. Az új Questek inkább a mid-game-re lesznek hatással, sokkal változatosabban lehet majd őket teljesíteni, ezért számos különböző deck is használhatja majd őket. Flexibilisek lesznek, de ugyanakkor erősek is, így mindenképp törekedni kell majd arra, hogy kész legyen, de nem csak ez lesz a kulcsa a győzelemnek.

Melyik a kedvenc új Questetek?

Liv: Én nagyon szeretem a Rogue-ét. Igen, a Rogue a kedvencem. 

Dave: Nehéz kérdés, de személy szerint nekem nagyon tetszik a Warlock Questje, mivel mindent kiszórhatsz a kezedből és pörgetheted közben a paklit, így az utolsó néhány lap garantáltan 0 manáért érkezhet majd a játékba. Úgy gondolom ez a Warlock játékosoknak igen szórakoztató lesz.

Láthatjuk majd a League of E.V.I.L. gonoszait visszatérő Class Legendarykként a Saviors of Uldumban?

Liv: Feltűnnek ugyan a Questek rajzain, de nem szerepelnek majd a 135 új lap között.

Dave: Igyekeztünk ebben a kiegészítőben csak a hősökre koncentrálni, de ahogy láthatod a többi Class kártyáinak rajzain, egyértelműen kijelenthető, hogy a gonoszság átjárja a Saviors of Uldumot is. Rengeteg bajt okoztak már és jelenleg Dalaranban is ők uralkodnak, de csak a jövőben találkozunk velük újra.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!