Riot Games: a LEC ismét olyan népszerű, mint 2015-ben

Riot Games: a LEC ismét olyan népszerű, mint 2015-ben

A League of Legends fejlesztője kiadott egy rövid jelentést a teljesen újradolgozott európai liga nézettségi adatairól.

Minap a LoL Esports oldalán megjelent egy cikk, amelyben a Riot Games nagy vonalakban összefoglalta, hogy a 2019-es évben az európai LoL e-sport micsoda izgalmakon megy keresztül, illetve elmondták, hogy az európai ligát utoljára 2015-ben nézték annyian mint most.

2015-ben ugyebár még LCS néven futott a bajnokság, viszont olyan zseniális szezonnak lehettünk akkor szemtanúi, hogy szinte bűn volt kihagyni a mérkőzéseket. A Fnatic ebben az évben csinálta meg a perfekt 18-0-ás splitjét, vagyis az alapszakaszt veretlenül teljesítették. A magyar közösség ebben az évben gazdagodott egy különleges élménnyel, Vizicsacsi 2015 tavaszán lépett először színpadra az LCS berkein belül, és persze nem feledkezhetünk el azokról a csapatokról sem, akik ma már nem szerepelnek a LEC soraiban: H2K Gaming, Elements, Gambit Gaming, Unicorns of Love, ROCCAT.

A Riot Games jelentése alapján már a LEC nyári szezonjának első három hetében 37%-os növekedést tapasztaltak a tavalyi évhez képest, most már pedig az átlagos egyidejű nézőszám 136 ezerre rúg. Egészen pontosan azon nézők száma ez, akik egyidejűleg legalább egy percen át nézik az adást. A LEC, vagyis LCS ilyen számokat utoljára 2015-ben produkált.

Ezek alapján a liga teljes átdolgozása, szervezeti, és megjelenés szintű újraformálása megtette hatását -meg persze a számos regionális közvetítés megszüntetése, amelynek sajnos a magyar adás is áldozatául esett.

Bárminek is az eredménye ez, a nézők érdeklődését sikerült ismét felkelteni az európai kompetitív LoL iránt, illetve egy helyre terelni őket. Persze a mérkőzések színvonala is nagyban hozzájárul most ehhez, a G2 sikeresen megnyerte a 2019-es MSI-t, illetve a nemrég megrendezett Rift Rivals-ön is Európa állhatott fel a dobogóra az NA régióval szemben, az ilyen nemzetközi sikerek pedig igencsak növelik a hype-ot.

Mindemellett pedig a ligán belül is dúlnak az ádáz harcok, a Fnatic-G2-Splyce hármasfogat egymás sarkában lohol, de a középmezőnyben is pontosan három darab 3-3 győzelmi-vereség aránnyal rendelkező csapat állomásozik. A legjobb része a szezonnak pedig még hátra van, hiszen lesz még egy nyári split döntőnk, amit most első alkalommal Görögországban rendeznek meg.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!