Egyedül rankedeznél? Ezeket a hősöket inkább ne válaszd ki!

Egyedül rankedeznél? Ezeket a hősöket inkább ne válaszd ki!

Adunk néhány jó tanácsot, amivel megkímélhetitek magatokat a bosszúságoktól!

Legutóbb összegyűjtöttük pozíciónként azt a 2-2 hőst, akiket érdemes mainelni, mivel önmagukban képesek lehozni a mérkőzéseket. Ezúttal azokat a championokat soroljuk fel, akiket inkább kerüljetek el messziről, ha egyedül szeretnétek győzelmeket szerezni a rangsorolt játékmódban!

Yuumi

Hiába nagyon aranyos a varázsmacska, az esetek többségében nem lesz benne köszönet, ha vele igyekeztek minél jobban támogatni a csapattársakat. Már az ösvényfázisban kezdődnek a problémák, ugyanis minden azon múlik, hogy az ADC mennyire jól mozog, mennyire képes lekövetni a Kóborló lövedéket (Q), vagy épp mikor gondolja úgy, hogy akkor ő most elkezd komolyan harcolni. A csapatharcokban szintén nehéz megtalálni a szinergiát a cica és a társak között, ha nincs folyamatos kommunikáció. Nagyon sokszor előfordul, hogy nem jönnek elég közel ahhoz, hogy összekapcsolódhassatok velük, így Flash hiányában a biztos halál vár csak rátok. Premade bot esetén már okés, csapatban meg kifejezetten erős Yuumi, de Solo Queue-ban sokkal jobb választások is vannak nála.

Ryze

Alapból nagyon nehéz a karakterrel tökéletesen kombózni és ezen az sem segít, hogy a 30. perctől beindul a sebzése a mágusnak. A statisztikák is alátámasztják, hogy Ryze nem Solo / Duo meccsekhez készült a mostani kitjével, hanem a valódi 5v5-ös meccsekre. A borzalmas winrate egyik fő oka, hogy a Világugrást (R) lehetetlen jól használni random csapattársakkal, mivel mindig lesz olyan, aki inkább bemondja az unalmast és más útvonalat választ az ultitok helyett. Inkább ne erőltessétek se miden, se topon a rúnamágust, mindenkinek jobb lesz így.

Taliyah

Szintén egy nehéz kittel rendelkező mides következik, aki dzsungelben sem hozza azt, amit elvárhatnánk tőle. A Fércelt falban (R) benne van, hogy az őrült pók módjára szaladgáló csapattársainkat azonnal a halálba küldhetjük, hasonlóan mint Aniviával teszik néhányan. Gankeléshez is általában ezt a képességet kell használni, de ha nem tudják lereagálni a csapattársaink, akkor könnyedén kellemetlen szituációkba kerülhettek és a végén úgy is ti lesztek a hibásak. A /mute all nem megoldás mindenre, így Taliyaht is nyugodtan félretehetitek a azokra a meccsekre, amikor teljes csapattal érkeztek meg az Idézők Szurdokába.

Kalista

Az egyik legnehezebb ADC, akivel folyamatosan ugrálni és helyezkedni kell, miközben az ultival nem szabad felelőtlenül behúzgálni a segítőkész, de teljesen random supportot. Az összes lövész közül az egyik leggyengébb jelenleg a statisztikák alapján Kalista, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne erős. Csak egy jó csapat kell mellé, aki képes őt megvédeni a 30. percig, mivel a számok alapján onnantól indul be igazán.

Splitpusherek - Nasus, Yorick, Jax, Tryndamere és a többiek

Hatalmas fenyegetést jelentenek, ha sikerül egy megfelelő összeállítást kialakítani melléjük, de szólóban nem igazán ajánlott egy bizonyos szint felett ezeket a karaktereket felvinni topra csak azért, hogy utána ne szakadjatok el az ösvényről és csak a bedöntendő tornyok lebegjenek a szemetek előtt. Mivel egy random csapat általában nem érti meg, hogy miként is működik a splitpush taktika, így sokszor fordulhat elő, hogy 4v5-ös csapatharcokba kényszerítik bele magukat, amikből szinte lehetetlen jól kijönni. Másik érv amellett, hogy ne játsszatok Soloban splitpushereket, a folyamatos sértegetés megelőzése. Mivel az átlagos LoL player toxikusabb, mint Twitch, így a dzsungelek hibáztatása után másik kedvenc témájuk a váltott ösvénytolásban részt vevő játékos ekézése.

+1 Qiyana

Nagyon új még a harcos leány, akiről még egyelőre sem a játékosok, sem a Riot fejlesztői nem tudják, hogy mire is lehet majd jó élesben. Nehezen kombózható képességekkel rendelkezik és egyszerűen nem volt még elég idő ahhoz, hogy elsajátítsák a játékosok a karaktert. Aki azt állítja magáról, hogy Qiyana main, az valószínű nem mond igazat. Emellett azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a csapattársak sem tudják, hogy mit tud az új hős, így nem tudják lereagálni, ha épp elnyomjátok a tökéletes kombót és már csak arra vártok, hogy befejezzék a munkát a többiek.

A legjobb, ha olyan hőssel játszotok Solo Queue-t, akivel már van elég tapasztalatotok nektek és a csapattársaknak is. Érdemes arra is odafigyelni, hogy a teamnek mire van szüksége, - nem kell erőltetni a Shaco supportot minden meccsen. Ha odafigyeltek a tiltási és választási fázisban, esetleg meg is kérdezitek, hogy mit hozzatok, az rögtön egy plusz löketet ad ahhoz, hogy győzelemmel távozzatok a Szurdokból.

(Borítókép: Alexander Kryuchkov)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!