Hirdetés

Top 16-ig jutott a BP5 és a Salamander is a New York-i LAN selejtezőjében

60 ezer dolláros LAN-ért küzdenek a magyarok.

Hirdetés

Szeptemberben ismét New Yorkba látogat majd az ESL One versenysorozat, ám nem ez lesz az egyetlen verseny a helyszínen. Ahogy tavaly is, úgy idén is a New York-i döntő előtt kerül majd megrendezésre az MSI MGA döntője, ahol négy régi egy-egy csapata küzdhet meg a 60 ezer dolláros összdíjazás legnagyobb szeletéért.

Tegnap indultak el az első európai selejtezők, ahol szerencsére most is szurkolhattunk magyar csapatoknak. A Budapest Five csapatát a saját Twitch csatornájukon követhettétek, míg a Salamander Gaming meccseit most htmL közvetítette. Mindketten egy roppant könnyű győzelemmel kezdték meg menetelésüket, hiszen első ellenfelük nem jelent meg a meccsen, és később is sikerrel tudták zárni a meccseiket. 

Gabessonékat végül a francia Team Heretics állította meg, abban a csapatban viszont már olyan játékosokat láthattunk játszani, mint az LDLC-t is megjárt LOGAN, vagy az ex-3DMAX-os davidp és JiNKZ. Sajnos nem sok esélyt hagytak nekünk a franciák, Inferno-n 16-3-ra tudták elverni a BP5 csapatát, akik így a legjobb 16 között voltak kénytelen búcsúzni a selejtezőtől.

Flashék talán egy fokkal erősebb játékot tudtak mutatni már az első meccstől kezdve, de a Top 16 között ők is túl erős ellenféllel kerültek szembe. A finn SuperJymy ráadásul a Salamander egyik leginkább kedvelt pályáján, Train-en tudok győzelmet aratni. Mindkét magyar csapat a legjobb 16-ig jutott, ez persze még kevés volt a rájátszásba jutáshoz, de az elkövetkező két hétben még további kettő selejtező is lesz, ahol reméljük minimum egy előkelő helyet sikerül megcsípnie a magyaroknak, de persze az sem lenne rossz, ha a rájátszásban folytathatnák a küzdelmet.

A New York-i döntőbe egyébként régiónként egy csapat jut be, tehát nem egyszerű a selejtezőkből eljutni a LAN-ig, de remek alaklom, hogy fejlődjön mind a Salamander, mind a BP5, egy rájátszást érő helyezést közel sem lehetetlen elérniük.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés