Top 16-ig jutott a BP5 és a Salamander is a New York-i LAN selejtezőjében

Top 16-ig jutott a BP5 és a Salamander is a New York-i LAN selejtezőjében

60 ezer dolláros LAN-ért küzdenek a magyarok.

Szeptemberben ismét New Yorkba látogat majd az ESL One versenysorozat, ám nem ez lesz az egyetlen verseny a helyszínen. Ahogy tavaly is, úgy idén is a New York-i döntő előtt kerül majd megrendezésre az MSI MGA döntője, ahol négy régi egy-egy csapata küzdhet meg a 60 ezer dolláros összdíjazás legnagyobb szeletéért.

Tegnap indultak el az első európai selejtezők, ahol szerencsére most is szurkolhattunk magyar csapatoknak. A Budapest Five csapatát a saját Twitch csatornájukon követhettétek, míg a Salamander Gaming meccseit most htmL közvetítette. Mindketten egy roppant könnyű győzelemmel kezdték meg menetelésüket, hiszen első ellenfelük nem jelent meg a meccsen, és később is sikerrel tudták zárni a meccseiket. 

Gabessonékat végül a francia Team Heretics állította meg, abban a csapatban viszont már olyan játékosokat láthattunk játszani, mint az LDLC-t is megjárt LOGAN, vagy az ex-3DMAX-os davidp és JiNKZ. Sajnos nem sok esélyt hagytak nekünk a franciák, Inferno-n 16-3-ra tudták elverni a BP5 csapatát, akik így a legjobb 16 között voltak kénytelen búcsúzni a selejtezőtől.

Flashék talán egy fokkal erősebb játékot tudtak mutatni már az első meccstől kezdve, de a Top 16 között ők is túl erős ellenféllel kerültek szembe. A finn SuperJymy ráadásul a Salamander egyik leginkább kedvelt pályáján, Train-en tudok győzelmet aratni. Mindkét magyar csapat a legjobb 16-ig jutott, ez persze még kevés volt a rájátszásba jutáshoz, de az elkövetkező két hétben még további kettő selejtező is lesz, ahol reméljük minimum egy előkelő helyet sikerül megcsípnie a magyaroknak, de persze az sem lenne rossz, ha a rájátszásban folytathatnák a küzdelmet.

A New York-i döntőbe egyébként régiónként egy csapat jut be, tehát nem egyszerű a selejtezőkből eljutni a LAN-ig, de remek alaklom, hogy fejlődjön mind a Salamander, mind a BP5, egy rájátszást érő helyezést közel sem lehetetlen elérniük.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!