"Nem kellett volna elküldenünk karrigan-t" - rain szerint a csapat már megbánta a döntését

Utólag már rain is hibának érzi, hogy elküldték karrigan-t.

Bár tény, hogy sosem beszélhettünk FaZe éráról, a sztárjátékosokból felépített csapattól mindig is sokat vártak a szurkolók. A probléma csupán az, hogy egy-két szép eredményen kívül sosem volt megbízhatóan nagy erő a FaZe a profi csapatok között, az utóbbi egy évben pedig kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtanak. Erről, karrigan elküldéséről és a csapat jövőjéről is beszélt rain, a vpesports-nak adott friss interjújában.

Milyen most a hangulat a csapaton belül?

"Összességében jó. Habár itt Kölnben sem sikerült nagy eredményt elérnünk, úgy gondolom hiányzik egyfajta megértés a játékosaink között. Egyszerűen nem vagyunk ugyanazon a hullámhosszon. Persze nem is lesz sok időnk ezen dolgozni, hiszen azonnal jön a BLAST Pro Series Los Angeles, utána pedig mindenki elmegy kicsit pihenni, ami után remélem lenyugodnak kicsit a kedélyek."

Nagy feszültség van most a csapatban?

"Nem veszekszünk, egyszerűen arra próbálunk rájönni hogyan is kellene játszanunk. Mindenki mást akar jelenleg."

Milyen változásokat hozott magával NEO?

"Először meg akarta ismerni a játékstílusunkat, látni akarta hogyan játszunk, aztán felépíteni egy új stílust, de jelenleg szerintem ugyanúgy megy minden, mint korábban AdeN-nel. Nem hiszem, hogy ez jól működik, sokszor olyan pozíciókat veszünk fel, amiket egyáltalán nem kellene. NEO leginkább nyugodtságot hozott magával, karrigan-nek elég hangos és érzelmes irányítási stílusa van."

Mit gondolsz, lehet, hogy pont a karrigan-féle energia hiányzik most a csapatból?

"Nem hiszem, hogy az feltétlen szükséges lenne. A NiP például úgy volt anno a világ legjobb csapata, hogy közben a legnyugodtabb is volt. Ha nyugodt vagy, akkor sokkal gördülékenyebb a kommunikáció is, mindenki jobban ki tudja magából hozni a maximumot. Kiabálás közben többször elhangzik ugyanaz az információ, könnyebben hibázunk és ez a körökön is látszik."

Azt mondtad, hogy most ugyanúgy játszotok, mint korábban AdreN-nel. Miért cseréltétek akkor őt le?

"Egyszerűen kellett egy irányító. NiKo nem akarta már csinálni, ami teljesen érthető. Irányítót kerestünk, mert ez volt a legnagyobb gondunk mióta megváltunk karrigan-től."

Megbántátok azt a döntést?

"Én mindenképpen, nem kellett volna elküldenünk."

Pedig akkor volt aki máshogy gondolta...

"Igen, de mostanra mindenki megbánta. Persze, hogy nem ott azonnal máshogy gondoltuk, de amikor jött AdreN már öt hónapja voltunk IGL nélkül. Akkor már mindenki azt mondta, hogy "fenébe, elküldtük az irányítónkat, de nincs aki helyettesíteni tudná." Nem a legjobb ötletünk volt, az biztos."

Kölnben a mouz ejtett ki titeket, karrigan vezetésével. Milyen volt a hangulat azon a meccsen?

"Jó volt, készek voltunk odacsapni karrigan új csapatának. Persze semmilyen személyes ellentét nincs köztünk, továbbra is jó barátok vagyunk. Tulajdonképpen, úgy gondolom, hogy találkozni fogunk még mi ketten egy csapatban, de egyelőre csak egy kis plusz rivalizálást viszünk a meccsekbe. Elég lehangoltak voltunk miután kikaptunk, ez az év talán legfontosabb versenye számunkra. Játszani a kölni közönség előtt fantasztikus, talán még a Majortől is jobb."

Talán a legfontosabb kérdés, hogy mennyi időre van szükségetek, hogy újra a legjobbak között legyetek?

"Szükségünk van most egy kis pihenésre. Rengeteget utaztunk az utóbbi időben, szükségünk van egy kis időre a barátainkkal és a családunkkal. Most mindenki munkaként tekint a versenyekre, újra meg kell találnunk a szenvedélyt a játékban."

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!