4,5 év után is képes még új hőssel meglepni minket Vizicsacsi

4,5 év után is képes még új hőssel meglepni minket Vizicsacsi

Megfontolt, okos játékkal tartja harmadik helyét a Splyce, jöhet a legnagyobb falat!

Három hét szünet után visszatért a LEC, így végre ismét láthattuk akció közben a legmagasabban rangsorolt magyar játékost, Vizicsacsit. Csapata, a Splyce helyzete kísértetiesen hasonlít Csacsi karrierjének elmúlt éveire: vállalható, reményt keltő tavaszi szezon után egy még jobbnak ígérkező nyári szezon, ami jelen pillanatban simán top4-gyel kecsegtet, de azt azért fontos megjegyezni, hogy a régóta hőn áhított vb álmokhoz ennél még több fog kelleni a bajnokság hátralevő részében. 

A negyedik hét első fordulójában az ellenfél a tavasszal közel top4-es SK Gaming csapata volt, de a nyáron kisebb átalakításon átesett csapatnak esélye se volt a Splyce ellen, akik megfontolt, okos játékkal, mint egy böszme nagy úthenger, szépen lassan kilapították őket. A meccs egyik érdekessége az volt, hogy a magyar topos olyan hőst választott, amit még soha nem láttunk tőle profi mérkőzésen azóta, hogy 2015 januárjában először pályára lépett az LCS színpadán a Unicorns of Love csapatában. A stratégia viszont most azt kívánta, hogy az ellenfél Ryze-a ellen Karma lesz a tökéletes választás, egyrészt az AP build sebzése, másrészt a Kobbe Tristana-jának védelme/erősítése miatt.

A Splyce stabilan tartotta magát a célokhoz: agresszív early game az alsó ösvény körül, nagyon erős objective kontroll - 6 (!) sárkányuk volt a meccs végére - és ha lehet, akkor Kobbe hizlalása. A csapat midesét, Humanoidot is szó illeti: az egyébként talán leggyengébb láncszemnek tartott cseh mides parádés játékot mutatott a középső ösvényen, Pirean Corkijának semmi esélye se volt az Azir ellen, és még egy két torony közti dive is belefért, a  végén egy Ashe ulti kiflash-elésével. Bár a közel 37 perces játékidő elsőre arról árulkodna, hogy ez egy szoros meccs volt, valójában nem, egyáltalán nem volt az.

Ha valaki kíváncsi Csacsi buildjére, mert spammelné soloQ-ban, akkor itt vannak a rúnák hozzá:

A nap többi összecsapásán nem született meglepetés. A G2 mindössze két killt engedett az egész meccsen a Misfitsnek, a nyulak így folytatják mélyrepülésüket, 2 győzelemmel és 5 vereséggel jelenleg holtversenyben a 7. helyet foglalják el a másik nagy csalódással, a tavalyi vb szereplő Vitality-vel. A Splyce ezzel a győzelemmel tartja harmadik helyét, de szombat este a jelenlegi talán legnagyobb falat, az eddig hibátlanul teljesítő Fnatic vár rájuk. Ha esetleg őket is sikerülne meglepni, azzal Vizicsacsiék nagy lépést tennének egy jobb playoff, vagy akár egy biztos offline döntő felé. A nyári szezon győztese automatikusan megy a vb-re, de minden egyes helyezés kulcsfontosságú pontokat érhet majd a bajnokság végén. A meccs ma este 21 órakor kezdődik, itt tudjátok majd nézni!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!