Mutatjuk, mivel tölti egy koreai profi LoL játékos a napját

Mutatjuk, mivel tölti egy koreai profi LoL játékos a napját

Edzés, edzés, edzés... meg egy kis edzés!

Bár kifelé úgy tűnik, hogy a profi e-sportolók élete csupa móka és kacagás, a valóság nem is lehetne másabb: azok szerint ugyanis, akik azt hiszik, tényleg csak játszadozni kell napi pár órát ahhoz, hogy valaki "e-sportoló" legyen, na ők nagyon is tévednek. A legjobb, vagy inkább legextrémebb példa erre talán Dél-Korea, az e-sport világ központja, ahol - már csak a kultúrából adódóan is - tényleg komolyan veszik a profi játékosok felkészülését, nem véletlen, hogy hosszú évekig még csak megközelíteni se lehetett őket nem egy játékban. Megfeszített munka, gyakorlás és felkészülés éjjel-nappal csak azért, hogy azon a néhány versenyen, a lehető legjobb formában legyen valaki - ez az igazi kihívás egy profi játékos számára.

Most a Mobalitycs-nak hála betekintést nyerhetünk abba, hogy milyen egy koreai profi LoLos élete. Az alany ezúttal a Griffin jungle játékosa, Tarzan, az ő szemszögén keresztül mutatjuk be egy átlagos napján. A Griffin egyébként mára komoly csapattá nőtte ki magát: a 2017 elején indult ötösre először a 2017-es év végi KeSPA kupán figyelt fel a világ, amikor szinte a semmiből legyőzték az Afreeca-t és megszorongatták az akkor éppen a vb címet elbukó SKT csapatát is. 2018 nyarára kvalifikálták magukat Korea első számú bajnokságába, az LCK-ba is, onnantól pedig komoly tényezőnek számítanak, hiszen egyből a második helyen végeztek, majd idén csak az SKT-vel szemben maradtak alul a tavaszi szezonban. 

Egy profi LoL-os átlagos napja

Tarzan minden nap 11 órakor kel fel. Ezt követően másfél óra szabadidő, 1 óra étkezés, majd jön 3 óra scrim, azaz gyakorlás más csapatok ellen. Újabb másfél óra szabadidő és 1 óra étkezés után, ismét egy közel 3 órás scrim szeánsz jön, majd a kétórás pihenőt követően még 4 órányi soloQ gyakorlás. Alvás hajnal 4-kor, hogy aztán 7 óra pihenés után, kezdődjön minden elölről. 

Persze azért a szabadidő se annyira szabad, hiszen ebben még nincs benne a saját játék elemzése, VOD-ok visszanézése, statisztikák és más régiók metájának feltérképezése, ezek még a kötelező gyakorláson felül vannak általában, ami azt jelenti, hogy egy profi LoL játékos bőven 10 óra fölött foglalkozik a játékkal minden nap. Erről egy menő infografika is készült, itt nézhetitek meg.

Nálatok hogy zajlanak a mindennapok, amikor LoL-oztok? Visszanézitek pl. a saját meccseiteket, hogy tanuljatok belőlük? Mondjátok el nekünk kommentben!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép: Korizon

Kövess Minket!