Valóban rossz lenne az új economy? Gabesson vitatkozik!

Valóban rossz lenne az új economy? Gabesson vitatkozik!

Nem igazán tudok egyetérteni a nemzetközi elemzőkkel, de hát ettől szép a CS:GO!

A népszerű elemzők és ex-játékosok, Spunj és seangares elmélkedett arról, hogy nem az igazi az új economy rendszer, ugyanis egyik kör sem számít igazán. A sok-sok duplaeco helyett ami anno volt, sokkal több esetben ki lehet hozni 1 ecobol, vagy egy "kis" force-ból az eco-kat, ha a vesztes csapat tagjai vagyunk. Illetve a pisztoly kör sem ér még két kört valószínűleg.

Szerintem ennek főleg pozitív hatásai vannak, nézői élményt tekintve és a játékosoknak is. Mivel több a fegyveres kör, ezért jobban oda kell magunkat rakni. Persze, most is vannak körök, amik kettőt érnek, nem is ritkán.

Az én filozófiám emögött ösztönösen az volt, hogy minél több fegyveres kört láthatunk, annál jobban kijön a két csapat közti tényleges különbség, hisz ezekben a körökben mutatkozik meg leginkább mi is a CS, nem pedig az antiecokban, vagy pisztolykörben. Ott ugyanis nem rendelkezünk gránátokkal, amik mostanság talán a legfontosabb dolgok lettek a játékban, a helyes használatukkal elképesztően lehet húzni a rotálást és elhitetni ellenfelünkkel, hogy éppen melyik területet foglaltuk el. És több a force kör is, amelyek szintén magasabb színvonalúak, mint az eco-k, sok taktika épül ezekre,  és nagyobb tudás igényeltetik, hogy nyerni tudjunk, több stílus is alakul ki szerintem.

Az én véleményem, hogy ez a játéknak jót tett, legalábbis megnehezítette, én nézőként is annak örülök, hogy minél több fegyveres kört látok, de lehet túlságosan szakmai szemmel nézem, hiszen Rómában is szerették, ha tíz oroszlánnal küzd egy gladiátor. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!