Itt az új koreai generáció, akiktől retteghet a világ!

Itt az új koreai generáció, akiktől retteghet a világ!

Koreaiak felébredtek 1 éves álmukból és az ázsiai Rift Rivals-on egy csomó újonccal bizonyították, hogy ismét számolni kell velük.

2013-tól kezdve az LCK csapatai uralták a League of Legends versenyek nemzetközi színpadát. Az évek során a két legrangosabb elnyerhető címek közül csak a 2015-ös MSI aranyérmet nem sikerült elhódítani (szerk: akkor a kínai EDG a döntőben nagy küzdelem árán 3-2-re legyőzte az SKT legendás gárdáját). Ez idő alatt az SKT 2 MSI-t plusz 3 világbajnokságot nyert, míg a Samsung szervezete kétszer ült fel a világ trónjára (egyszer mint Samsung White, majd '17-ben mint Samsung Galaxy).

A példátlan sorozat tavaly szakadt meg, mikor az összes internacionális eseményen sorra elhasaltak. A világbajnokságon még az a csúfság is megesett velük, hogy a hazai rendezés ellenére még egy elődöntős alakulatuk se volt. A 2018-as év Kínáról szólt, pontosabban az RNG-ről, illetve az IG-ről. A találgatások is megindultak, hogy vajon mostantól a koreai uralkodásnak végérvényesen vége, valamint a kínai dominancia korszaka jön vagy kiegyenlített lesz a versenyfutás?

Az idei ázsiai Rift Rivals fő tanulsága: az LCK köszöni jól van, él és virul

Lezajlott ugyanis egy nagy generáció váltás és a fiatalok éhesek a sikerre, továbbá az elismerésre. A múlt hétvégén hengereltek az LPL legjobbjai ellen, sőt lemosták őket a pályáról, bár itt az idézők szurdoka találóbb. A 3-1-re megnyert döntőben egyedül csak a Griffin nem tudta hozni a saját mérkőzését (szerk.: Egyébként ettől a csapattól a fináléban való elhasalás nem idegen. Rövid történetük alatt 2 hazai bajnoki címet is buktak már így el).

A koreai League of Legends bukásában, majd a főnix madárként való újjászületésében egy pozíció kimondottan nagy szerepet vállalt, ez pedig nem más mint a jungler. A Riot Games az évek során igyekezett az őrszemek számát a játékban csökkenteni. Megszüntették a bónusz ward-ok vásárlási lehetőségét, kivették a látókövet (Sightstone) a játékból, majd a kegyelemdöfés a zöld sújtás törlése volt. Az addigi metát - amelynek alapja az objektív és rálátás mindenek felett mentalitás volt az ösvények közt bóklászók számára - felváltotta az agresszívabb, harc és gyilkosság fókuszú stílus. Az alkalmazkodás nem ment zökkenőmentesen, főleg mivel nehezen mondtak le a saját, jól bevált felfogásukról. Az idei szezonra az új nemzedék színre lépésével friss impulzusok, illetve a változás szele is elérte ezt a neves bajnokságot.

Az aktuális éra egyik első képviselője Tarzan volt, akit jelenleg a legjobbnak is tartanak, de utána szépen sorban jöttek az ifjú tehetségek: Clid, Canyon, Onfleek, stb. Jelenlegi mezőnyben talán csak 2-3 erdész van, aki a zöld sújtás időszakában szocializálódott, mindamellett feküdt is neki az a harcmodor. Az egyik Score, de neki egyelőre nem sikerül adaptálódnia az új metához plusz ő már a benne van a korban, a másik Cuzz, ő viszont élete formájában van. Peanut kicsit kivétel, bár ő is régi motorosnak nevezhető, amikor "élő őrszem" szerepkörben próbálgatták, akkor azok a projektek csúnyán megbuktak, többek közt mikor az SKT-nál volt.

Az újoncok és junglerek fényezése mellett érdemes megemlíteni, hogy pár nagy öreg is régi fényében tündököl. Az egyik a Kingzone lövésze alias Deft, aki egyértelműen csapata legjobbja egész évben, Cuzz ide vagy oda. A másik meg természetesen a LoL koronázatlan királya, Faker. Kulcsmérkőzéseken a mai napig bizonyítja, hogy ő egy más szint. A Rift Rivals győzelemmel teljes lett a kollekciója, már csak ez hiányzott trófeagyűjteményéből (szerk.: előző kettő ilyesfajta megmérettetést az LPL nyerte).

Messzemenő következtetést nem érdemes levonni egy félig-meddig fun rendezvényből, de ha az MSI-t is belevesszük a képletbe, akkor egy olyan jövőkép körvonalazódik, amely alapján ritka izgalmas, ezenfelül sokesélyes világbajnokságnak nézünk elébe.

Ti követtétek a keleti Rift Rivals-t? Mit gondoltok a nemzetközi erőviszonyokról?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép: dotesports & leagueoflegends.com
Képforrás: Korizon

Kövess Minket!