Nindzsa defuse LVL 9000 - s0m még a kommentátorokat is átverte

Nindzsa defuse LVL 9000 - s0m még a kommentátorokat is átverte

Év nindzsa defuse jelenetét produkálta tegnap az Envy fiatal játékosa.

Mindig is a pályák adták meg a CS igazi ízét, legtöbbjük remek, akad viszont egy-két olyan is, amit a profi csapatok is azonnal vétóznak. Mirage szerencsére nem ilyen, sőt, az egyik legnépszerűbb pálya szinte mindenkinél, ráadásul még a meccsek is izgalmasak szoktak lenni ezen a helyszínen. Mindenki kapásból tudja sorolni a pálya nevezetességeit, fejből tudja a füstöket és a popflasheket, a két lerakót pedig sokan jobban ismerik, mint a tenyerüket.

Érdekes, hogy amíg például Dust2 B lerakójáról nehezen visszafoglalhatóként beszélünk, addig Mirage-on például rengetegen szeretik visszafoglalásra játszani A-t. Különösen pisztolykörökben szoktuk azt látni, hogy a CT-k távoli lőtávokat tartanak az USP-vel, majd miután a támadók berobbannak, inkább kihátrálnak a lerakóról és a bomba élesítése után, közös erővel próbálják meg azt vissza foglalni.

Valami ilyesmi volt az elképzelése tegnap az Envy csapatának is a Liquid elleni meccsen. 5v5-ben akarták visszafoglalni A-t és hatástalanítani a bombát, de a Liquid-es Glockok ellen nem volt ellenszerük. Szerencsére nem is kellett, hogy legyen, elég volt egy füst is a kör megnyeréséhez.

Sam "s0m" Oh volt az egyetlen CT, akinél volt defuse kit, ő pedig rá is repült a bombára, a pisztolyok lövései között, pedig fel is tudta szedni azt, 5 másodperc alatt. A füst robbanásától számított körülbelül 7 másodperc telt el, a Liquid játékosai szép sorban lőtték meg a maguk fragjeit, s0m viszont bent maradt a füstben és végig tudta szedni a C4-est. Az egyész olyan gyorsan történt, hogy a kommentátorok sem tudták mi is a pontos eredmény, pár mésodpercnyi csönd és gondolkodás után realizálódott csak bennük, hogy s0m az év nindzsa defuse-át csinálta meg az első körben.
A győzelemhez azonban ez sem volt elég, a világelső Liquid rögtön vissza force-olta az Envy körét és 16-6-ra megnyerték Mirage, ezzel együtt pedig az egész meccs is a Liquid neve mellett landolt, az IEM Chicago első napján.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!