Mi kell ahhoz, hogy a legjobb legyél? - Így néz ki egy nap az SKT T1 topposának életéből

Mi kell ahhoz, hogy a legjobb legyél? - Így néz ki egy nap az SKT T1 topposának életéből

Az ember elsőre nem is gondolja, hogy milyen sok időt ölnek a gyakorlásba a profik.

Az SKT T1 csapata mindig is meghatározó szerepet játszott a League of Legends e-sport életében. Csak gondoljunk arra, hogy náluk játszik Faker, aki talán a valaha volt legjobb játékos és persze ne feledjük a világbajnoki címeket, amiket az évek során elhoztak. Az utóbbi egy év mondjuk nem úgy sikerült nekik, mint azt elképzelték, de ez talán az egész koreai mezőnyre is igaz. Most viszont úgy tűnik, hogy sikerül egy picit visszarázódni, nemrég arról kaptunk hírt, hogy sikerült egy erősebbet fiatalítani a profikon és az újoncok iszonyatos nyers tehetséggel és győzelmi vággyal kezdenek beérni. A legtöbb csapat fogadkozik, hogy idén ismét ők hozzák el a vébé trófeát. 

Ebben a cikkben oda látogatunk el és benézünk az SKT T1 kulisszái mögé, hogy meglássuk mit is jelent neki egy-egy nap. Akinek a szemszögéből pedig nézzük a dolgokat, az Khan, a csapat Top játékosa. Az infografikát, amit megpróbálunk részeket kiragadni, az Inven és a Mobalytics készítette, ha egyben szeretnétek végig nézni, akkor azt ezen a linken megtehetitek. De mi csapjunk is bele.

A napi rutin

Az első ami szembetűnő, hogy a srác 5,5-6 órát alszik naponta, ami elsőre nem tűnik túl soknak. Sőt, ha megkérdezünk egy fiziológust, akkor rájövünk, hogy ez bizony nem elég. Khan ezzel a kevés alvással az egészségét veszélyezteti, dehát valamit-valamiért. Ahogy az várható volt, a másik nagy szeletet a gyakorlás öleli fel. Naponta hat órán keresztül gyakorolnak vagyis scrimelnek más csapatok ellen és 3 órát játszik magában csak a ladderen. A scrim alkalmak előtt mindig van egy óra, mikor nem a játékban, de a játékhoz kapcsolódó dolgokkal foglalkozik. Ilyenkor statokat elemeznek, vodokat néznek és azok alapján próbálnak tanulni, akár csapat, akár egyéni szinten. Azt is látni még, hogy naponta 3 órája van, amit magára fordíthat, ami valljuk be még akkor is kevés, ha szabadidőnek az evést is beszámítjuk. Első látásra iszonyatosan szigorúnak tűnik ez az időbeosztás, de valljuk be, egy sportoló talán még több időt áldoz fel, hogy a legjobb legyen, akkor egy e-sportoló miért ne tehetné ugyanezt?

Q and A

Az Inven egyébként az ilyen anyagaikba mindig belecsempész egy rövid interjút is, ahol egy kicsit más oldalát ismerhetjük meg a játékosoknak. Khan esetében a következő kérdések jöttek elő:

Általában miket gyakorolsz amikor a Solo Queue kerül elő?

"Olyan karaktereket gyakorlok itt, amiket a scrimekre akarok vinni. Ha felfelé akarok menni, akkor olyat választok, amit ismerek és tudom, hogy jól megy vele a játék."

Miden játékos a csapatban ilyen sokat gyakorol mint te?

"Természetesen. Mikor először kerültem ide, akkor meglepődtem azon, hogy Faker és Mata mennyi időt öl a játékba, pedig ők már olyan sok minden elértek."

Naponta 6-7 scrim meccset toltok le igaz?

"Igen, de ha este is van scrim akkor még ennél is többet."

Mire koncentrálsz, mikor gyakorló meccseitek vannak?

"A scrimmeken, azt gyakoroljuk, amit majd később az éles meccseken akarunk hozni. A Solo Queue-ban pedig azt gyakoroljuk, amit a scrimre akarunk hozni. Az egész összefügg."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!