"A Majorön egyszer már legyőztük a Liquid csapatát" - Aerial

A Liquid ellen kell bizonyítania az ENCE játékosainak.

Az év eleji Major óta nem igazán láttuk remekelni az ENCE csapatát, de talán majd most, Chicagóban. Már a döntőben vannak a finnek, ott viszont nem kisebb ellenfelük lesz, mint a jelenlegi világelső, a Liquid. A HLTV ezúttal Aerial-lal beszélgetett a csapat előtt álló meccsről és az elmúlt hónapok versenyeiről is.

A csoportotokban ugyanazok a csapatok voltak, mint korábban Kölnben. Akkor a Heroic és a Vitality haza küldött titeket. Hogyan készültetek most a meccsekre?

"Nem tudom, Kölnhöz hasonlóan most is rengeteget készültünk, de akkor az első Bo1-es meccsen valahogy nem voltunk a szerveren. NaTo akkor azt mondta egy interjúban, hogy remekül fel voltak készülve ellenünk és borzasztóan erős volt az A védelmük CT-ben. Mi pedig sokat hibáztunk, a kommunikációs hibákról nem is beszélve. A Vitality ellen már jobban játszottunk, de velük szemben valahogy mindig nehezen megy a játék. ZywOo-ra egyszerűen nincs ellenszerünk."

Akkor örültetek, hogy eddig el tudtátok kerülni a Vitality csapatát, igaz?

"Igen, elég megnyugtató volt."

És mi a helyzet a Heroic-kal? Mennyiben játszottatok most másképpen ellenük?

"Sokkal jobb volt a hangulatunk, jobban kommunikáltunk és egyszerűen meglőttük, amit meg kellett. (...) Mostanában nehezen játszunk Mirage-on, pedig korábban az egyik legjobb pályánk volt. Mindig van egy pálya, amin hirtelen rosszabbak vagyunk, mint korábban. Nem tudom mi lehet ennek az oka."

Az MIBR most kicsit máshogy játszik, hiszen zews van coldzera helyet. Tudtak nektek meglepetést okozni?

"Szerintem egyszerűen csak jól olvasták a játékot. Pontosan tudták mikor mit csinálunk és, hogy hol vagyunk éppen."

Train-en és Dust2-n viszont nagyon magabiztosak voltatok. Mi a helyzet ezekkel a pályákkal?

"Igen, Train talán a legjobb pályánk, mindig is erősek voltunk rajta. Dust2 őszintén szólva még minket is meglepett, mert korábban nem voltunk túl jók ezen a pályán, de most igen, aminek nagyon örültem."

A döntőben a Vitality vs Liquid meccs győztesével találkoztok majd. Melyik csapatnak örülnétek inkább?

"A Liquid ellen szeretnénk játszani, mert a Vitality ellen szenvedünk. Plusz, a Majorön egyszer már legyőztük a Liquid csapatát. Még a DH Dallas során is szoros meccset tudtunk játszani velük szemben."

Jobban fekszik nektek a Liquid játéka, ha az ellenfeleitekről beszélünk?

"Igen, a pálya választásuk például eléggé hasonló, így az nem hiszem, hogy sokat számítana nekünk. ZywOo viszont akár egyedül is képes minket megállítani, a Liquid-ben nincs ilyen játékos. Persze mindannyian erősek, de nincs olyan brutális AWP-s játékosuk, mint ZywOo."

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!