Ezzel a három deckkel nyerte meg exigo a WCG 2019-es Hearthstone versenyét!

Ezzel a három deckkel nyerte meg exigo a WCG 2019-es Hearthstone versenyét!

Tökéletes lineuppal készült exigo a 2019-es WCG döntőre, ami végül a győzelmet is meghozta neki!

A WCG 2019-es döntőjét még nagyon sokáig felemlegetjük majd, ha a legjobb nemzetközi magyar eredmények kerülnek szóba. Exigo 2-1-re legyőzte a hétvégén TerrenceM-et, az amerikai HGG csapat oszlopos tagját, ezzel 25 000 dollárt és a valaha volt legnagyobb magyar sikert húzta be Hszianban. Ehhez a fantasztikus győzelemhez kellett az egyik legjobb magyar játékos, kellett egy tökéletes lineup és kellett az, hogy az egyéb tényezők is mind-mind exigo oldalára billentsék a mérleg nyelvét. Itt a lineup, amivel exigo feltette az i-re a pontot!

exigo's WCG 2019 Grand Final Shark Rogue

A Shark / Tempo Rogue a legjobb versenypakli jelenleg Valeerahoz a Specialist formátumban. Tulajdonképpen vagy ezzel játszanak a profik, vagy Cyclone Mage-dzsel, ahogy a legutóbbi Grandmasters döntőben is láthattuk. A versenyformátumból adódóan három decket kellett leadnia exigonak is, amiből az elsőben megtaláljuk a Sea Giantet, ami nagyon hasznos tud lenni, ha elárasztja az ellenfél a boardot, például egy mirror matchupban. Ennek ellenére TerrenceM ellen a döntőben a Sea Giantes verzió elvérzett, de a secondary és tertiary paklira nem lehetett panasz.

Olyan kártyák kerültek be ezekbe a verziókba, mint a Walk the Plank, a Betrayal, vagy a dupla Coppertail, dupla Wargear kombó. Ezek a választások visszaköszönnek a Grandmasters döntőjéből, ahol Surrender exigoéhoz nagyon hasonló hármassal húzta be a végső győzelmet az ázsiai régióban.

exigo's WCG 2019 Regional Final Aggro Hunter

Ilyen magas szinten nem igazán lehet nagy változtatásokra, váratlan tech kártyákra számítani, egyszerűen fogni kell a legjobb lineupokat, be kell gyakorolni, majd tökéletesen kell játszani akár otthon a kényelmes székben, akár Hszianban a WCG döntőjében. Exigo elérte azt, amit magyar játékos eddig még soha, hogy nagy nemzetközi versenyen diadalmaskodjon. Az MNEB harmadik helyezettje ezzel 7 millió forinttal és egy óriási élménnyel zárta a hsziani "kiruccanást". Gratulálunk neki még egyszer az egész szerkesztőség nevében!

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!