Hirdetés

Ezzel a három deckkel nyerte meg exigo a WCG 2019-es Hearthstone versenyét!

Loemifar | 19/07/22 09:26
Cikk mentése

Tökéletes lineuppal készült exigo a 2019-es WCG döntőre, ami végül a győzelmet is meghozta neki!

Hirdetés

A WCG 2019-es döntőjét még nagyon sokáig felemlegetjük majd, ha a legjobb nemzetközi magyar eredmények kerülnek szóba. Exigo 2-1-re legyőzte a hétvégén TerrenceM-et, az amerikai HGG csapat oszlopos tagját, ezzel 25 000 dollárt és a valaha volt legnagyobb magyar sikert húzta be Hszianban. Ehhez a fantasztikus győzelemhez kellett az egyik legjobb magyar játékos, kellett egy tökéletes lineup és kellett az, hogy az egyéb tényezők is mind-mind exigo oldalára billentsék a mérleg nyelvét. Itt a lineup, amivel exigo feltette az i-re a pontot!

exigo's WCG 2019 Grand Final Shark Rogue

A Shark / Tempo Rogue a legjobb versenypakli jelenleg Valeerahoz a Specialist formátumban. Tulajdonképpen vagy ezzel játszanak a profik, vagy Cyclone Mage-dzsel, ahogy a legutóbbi Grandmasters döntőben is láthattuk. A versenyformátumból adódóan három decket kellett leadnia exigonak is, amiből az elsőben megtaláljuk a Sea Giantet, ami nagyon hasznos tud lenni, ha elárasztja az ellenfél a boardot, például egy mirror matchupban. Ennek ellenére TerrenceM ellen a döntőben a Sea Giantes verzió elvérzett, de a secondary és tertiary paklira nem lehetett panasz.

Olyan kártyák kerültek be ezekbe a verziókba, mint a Walk the Plank, a Betrayal, vagy a dupla Coppertail, dupla Wargear kombó. Ezek a választások visszaköszönnek a Grandmasters döntőjéből, ahol Surrender exigoéhoz nagyon hasonló hármassal húzta be a végső győzelmet az ázsiai régióban.

exigo's WCG 2019 Regional Final Aggro Hunter

Ilyen magas szinten nem igazán lehet nagy változtatásokra, váratlan tech kártyákra számítani, egyszerűen fogni kell a legjobb lineupokat, be kell gyakorolni, majd tökéletesen kell játszani akár otthon a kényelmes székben, akár Hszianban a WCG döntőjében. Exigo elérte azt, amit magyar játékos eddig még soha, hogy nagy nemzetközi versenyen diadalmaskodjon. Az MNEB harmadik helyezettje ezzel 7 millió forinttal és egy óriási élménnyel zárta a hsziani "kiruccanást". Gratulálunk neki még egyszer az egész szerkesztőség nevében!

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?