Hirdetés

4+1 újdonság, ami jobbá tehetné a TFT módot

Huzsi | 19/07/22 15:18
Cikk mentése

A Teamfight Tactics már megjelenése előtt felcsigázta a népet, és a hype azóta még nem igazán hagyott lentebb.

Hirdetés

A játék rangsorolt módja ugyan még csak a 9.14-es frissítés során érkezett, a játékosok nagy része pedig már most alig bírja letenni az új módot, ami nem véletlen, hisz kiszakít a hétköznapi mérkőzésekből és valami új élményt ad számunkra.
Vannak azonban olyan dolgok, amik még hiányoznak a játékmódból, és ezeknek a kis apróságoknak a hiánya néha bosszantó, illetve időigényes folyamatokat igényel. Nézzük, milyen négy újdonságra is gondolok.

MOBILOS VERZIÓ

Talán mondanom sem kell, hogy rengeteg játékost vonzanának be azzal, ha lenne a játéknak egy mobilos verziója is. Természetesen értjük, hogy először a PC-s verziót szeretnék 100%-ban lefixálni, hogy stabilan működjön, illetve hogy nem zárkóznak el a mobilos verzió ötletétől sem, de egyelőre nincs hivatalos opció a telefonon való játékra.

TÁRGYAK LISTÁJA

Személyes kedvencem lenne, ha lenne egy boltszerű panel, ahol a tárgyak kombinációját leírással együtt láthatnám, és nem kellene ezért második monitort, vagy második eszközt használni monitorként. Nem egyszer volt már, hogy lecsúsztam egy draftról, vagy lejárt az időm, mert a tárgyak böngészésével voltam elfoglalva egy másik képernyőn.

CSIPOGÓ IDŐZÍTŐ

Nem mindenki van hozzászokva a gyors játékmenethez, főleg azok, akik a korábbiakban a Dota Autochess verziójával játszottak. A körök gyorsak, pörgősek, és előfordul, hogy nem figyelünk az időzítőre, ami elég hamar lepereg előttünk. Az utolsó 5-6 másodpercben csipoghatna, hogy figyeljünk, mert le fog járni az időnk.

NÉMÍTÁS ÉS SCOREBOARD

Nincs annál idegesítőbb dolog, mint amikor random Marci végigpingeli az egész játékot, és még csak némítani sem tudjuk, hisz a TAB opció itt nem hoz fel scoreboardot, nem ajánl fel semmit. Persze ki lehet "cselezni", hogy a beállításokban leveszem a ping hangját, de ne így kelljen már kijátszanom azt, aki így próbál meg a másik idegrendszerére menni. A Scoreboard pedig abból a tekintetből lenne hasznos, hogy nem kellene az egyébként is rövid idő alatt mások boardjára átkattintgatni, ha megakarjuk nézni, hogy ki mire akar menni, milyen szinergiát szeretne építeni, hanem láthatnánk mindent egy helyen.

+1: XP ÉS BE

Bár szintén ki kell ismerni a játékot és javítani kell az alapvető hibákat hozzá, de sokkal több játékos játszana már csak akkor is a játékmóddal, ha járna érte némi tapasztalati pont, és BE valahogyan. Időbe telik, míg a fejlesztők behatárolják majd, hogy mennyit kapjon az első, mennyit a nyolcadik, de ez is egy jó kezdeményezés lenne arra, hogy minél több játékost húzzanak az új módhoz.

Szerintetek mi hiányzik a játékmódból? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
3 db hozzászólás
 • BothicC 4 hónapja
  Csak ne legyen RNG dependant az egész. Minden minionkörből mindenki kapjon 1-2 itemet, de mindenki ugyanannyit.
  0 0 Válasz
 • Tundererdo 4 hónapja
  Inkább az kéne, hogy egység eladásával a rajta lévő tárgyak is szétessenek. Értelemszerűen könnyebben lehetne kísérletezni főleg elején. Nem kéne azon parázni hogy elrontod a kombót vagy hogy a végjátékban megszívod mert elején felhasználtad másra a tárgyakat. Így is kevés tárgyat dob átlagban két három hősre eleget. Sokkal korábban jobban lehetne tervezni csapatot. Egyébként ha jól láttam mielőtt ráhúzol egy tárgyat egy másikra ami egy egységen van mutatja mi lesz belőle. Draft mód kuka. Konkrétan volt olyan hogy négyes premade blockolta a draftomat és random semmit kaptam. Esetek többségében hiába vagy utolsó nem tudod azt választani ami érdekel mert a kör mozgása nem neked kedvez. Inkább pontoznám azt is és tudatosan lehetne egységet is és tárgyat is venni. Teszem azt mindenki kap x ezütpénzt csak hogy más legyen. Bár mivel egy kosárból mennek az egységek az is előny ha az utolsó választása teljesül. Jutalmakat így is kapsz és ígértek többet is ami inkább zavaró hogy kivették a nap első győzelmét amit eddig megkaptál ha első négyben végeztél. Betehenének minden kör végére egy olyat ha veszítesz megmutatná miért annyit. Valahogy azt is díjazni tudnám ha előre tudnám kit kapok következő harcra ha egyszer már a helyezkedés is fontos része a játéknak. Őszintén most nem tudom lehet már most így van de nem ártana ha minden szakasz után növelnék az időt. Azért nagyon nem mindegy hogy 3 vagy 15 egység sorsáról kell döntened.
  0 0 Válasz
  • Thunder 4 hónapja Tundererdo
   Ha te vásárolhatnál tárgyakat sem lenne túl előnyös
   0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?