Hirdetés

"Szerettünk volna leigazolni valakit a FURIA-ból, de lehetetlennek bizonyult" - FalleN

FalleN-t kérdezték coldzera kiválásáról, a mostani jobb teljesítményéről, és az új ötödikről.

Hirdetés

FalleN-ék szekere az elmúlt hetekben nem igazán ment jól. A sok sikertelenség hatására Coldzera távozott, most egy ideig pedig edzőjükkel kell játszaniuk még a Majorön is. Úgy tűnik viszont, hogy Zews-szel még mindig jobban jártak, hisz az elmúlt meccseken már sokkal jobb teljesítményt nyújtottak.

Egyértelműen jobban teljesítettetek, mint vártuk, miért lehet ez, mit gondolsz?

"Szerintem jó CS-t játszottunk, még akkor is, ha sokan azt mondják, hogy az ellenfeleink voltak inkább gyengék. Betaláltak a lövéseink, volt koncepciónk, tanulmányoztuk az ellenfelünket és megmutattuk, különösen a G2 ellen a végén. Király volt zews-szel játszani, új hangulat van úrrá a csapaton, felfrissültünk, a nulláról kell gyakorlatilag újra építkeznünk, és ez egy csodás érzés. Mindenki nagyon izgatott a jövővel kapcsolatban, újra feltalálni magunkat, mint játékosok nagyon izgalmas."

Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy a nagy nyomás hiánya volt rátok ilyen kedvező hatással, mennyi köze van ennek az egésznek a hangulathoz?

"Ez egy tényező biztosan, ha zews-szel játszunk mindig ott van, hogy mondhatjuk kifogásnak, hogy "edző volt a csapatban haver", de ez csak egy dolog, szerintem a lényegi dolog az, hogy máshogyan közelítjük meg a játékot most, mint azelőtt. Újra tanuljuk a dolgokat és nyitottak vagyunk mindenféle új ötletre, és új megközelítésre az egésszel játékkal kapcsolatban. Próbáltunk mindenre rájönni az elmúlt egy hónapban, és emiatt kicsit negatívan játszottunk, és depresszív hangulatba is kerültünk.

Láthatod a játékunkon most - és előtte, hogy lényegesen megváltozott. Szóval próbáltunk minden bajunkra megoldást találni, és most van esélyünk mindent újra kreálni, tényleg nulláról indulni, és szeretnénk a legjobban csinálni. Ha felfedezünk bármiféle rossz hatást ami ér minket, vagy csúnya viselkedést, próbáljuk azonnal elkerülni, mert megmérgezi a csapatot. Ezt mondom úgy, hogy én voltam az egyik ilyen elem a csapatban, nem csak coldzera, szóval egy rossz légkört csináltunk a csapatban. Most láthatjuk azt, hogy kell a jó hangulat, hogy jó CS-t játsszunk."

Most, hogy coldzera elment, megtört a csapat magja, és sokan mondták már, hogy, ha előre akartok menni meg is kell ezt törni, egyetértesz most ezzel?

"Úgy látom igen, ha megnézzük a maradék 7 millió lehetőséget ahogy megjavulhatna a csapat, van benne egy ahol összekapjuk magunkat, rendbe rakjuk a fejünket, de valószínűleg ez a legnehezebb. Néha úgy adódik az életben, hogy szakítani kell ahhoz, hogy változást tudjunk elérni. Szóval ja, valakit leváltva, legyen az fer, vagy én, megkönnyíti ezt az egészet. 

Szerintem sikerült volna túllendülnünk cold-dal is. Rengeteg érettség és önkritika szükségeltetett volna mindannyiunktól ahhoz, hogy rendesen lássuk mit is akarunk elérni, és azt hogyan is tudjuk. Ezt több hónapon át nem tudtuk megtenni, azért is gondolom úgy, hogy ez a szakítás mindkét félnek előnyére válhat. Szerintem cold egy nagy játékos, az egyik legtehetségesebb akivel valaha játszottam, nagyon makacs és érzelmes, tényleg mindent belead, hogy a legjobb játékos legyen akivé válhat, és nagyon sokáig szépen meneteltünk együtt. Jófej csávó és bármelyik csapat jól fog vele járni. A csapatunknak most van esélye újra épülnie, ismét sikeresnek lennie, és ez igaz cold-ra is, ezért gondolom, hogy mindkét fél jól jár."

Fer mondta, hogy nem igazán találtatok még megfelelő ötödiket, el tudod mondani, hogy egyáltalán milyen szeretnétek, hogy legyen a jelölt?

"Hogy őszinte legyek, több választásunk is van. Lehet egy feltörekvő tehetség, akire senki nem gondol, és ezzel az arccal felépíteni az egészet. Viszont valaki olyan is, akivel már játszottunk, vagy aki már régóta jelen van és még sosem játszottunk vele, esetleg egy másik csapatból egy játékost aki nem is igazán akar velünk játszani.

Sokfelé mehetünk, de most nem igazán ezen kattogunk, inkább magunkat próbáljuk összeszedni, és megtalálni újra a szenvedélyt a játék iránt. Úgy érzem ez jól megy, fer parádésan játszott, nagyon örült, hogy helytálltunk, és még mint ember is látni rajta a különbséget. Most az az ember, akire szükségünk van, az aki régen, és ez igaz rám is, és a többiekre is. Most ezt a három tornát arra használjuk, hogy megtaláljuk önmagunkat újra. Az ötödik ember csupán egy darabja a puzzle-nek."

Van bármi esély arra, hogy valakit elhozzatok a FURIA-ból?

"Akartuk, megpróbáltuk, de ők tényleg egy csapat, akik együtt szeretnének maradni, nagyon hisznek a projektben amit építenek. Sok hitük van a csapat tulajdonosaiban és nem akarnák egy másik projektbe ugrani, ezt pedig tiszteletben tartjuk, szóval nem hinném, hogy bárki jönne a FURIA-ból. Talán, ha megváltozik náluk valami, de ezt nem látom bekövetkezni."

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közvetítések

Hirdetés