Nem csak a játékosok, de az árvízkárosultak pénzét is ellopta a NiP - Fifflaren interjú

Nem csak a játékosok, de az árvízkárosultak pénzét is ellopta a NiP - Fifflaren interjú

Fifflaren úgy döntött, hogy kiönti a teát, a NiP pedig igen komoly slamasztikába került. 

Körülbelül egy hónappal ezelőtt jelentette be a NiP ex-játékosa Fifflaren, hogy kész elárulni mindazt, ami vele történt a NiP-es időszakban. Richard Lewis kapva kapott az alkalmon és készített egy interjút Fifflaren-nel amelyben a játékos régi sérelmeit taglalták a szervezet felé. Amennyiben ezeket lehet sérelemnek nevezni és nem pedig valami durvább szót kell rá találni, mint az átverés vagy lopás. A beszélgetés nagyon hosszú volt, így kiszedtük nektek az érdekesebb részeket.

Először is az derült ki, hogy egész egyszerűen nem fizettek adót utánnuk, ami Svédországban különösképp problémás, ugyanis ott igen komoly büntetést vonhat ez maga után. Később kiderült, hogy 30 ezer dollárnyi nyereményt egész egyszerűen nem fizettek ki nekik, amit végül a mai napig nem kaptak meg. Eleinte egy igen erős 1000 eurós fizetést kaptak, ha viszont megszegtek volna bármilyen szabályt a csapatban, akkor 20 ezer eurót kellett volna fizetniük, valljuk be itt már kezd nevetségessé válni a dolog. Egy olyan záradék is bekerült a szerződésbe, amivel gyakorlatilag megvonhatták a játékosok fizetését, de a szerződés tovább élt volna, emiatt a lejártáig a kispadon kellett volna ülniük, méghozzá teljesen ingyen.

Ezután jönnek az igazán komoly problémák, amik leginkább Fifflarent érintették. A nyeremények 25%-át vették el top3 esetén, míg alatta a 40%-át. Ez egy olyan megegyezés, ami bárhol előfordulhat, de az értékek itt is iszonyúan magasak. Előfordult az is, hogy 340 ezer dollárral tartozott a szervezet a játékosok felé, ami miatt kirúgták a CEO-t, de valószínűleg csak bűnbakot kerestek. Az egyik verseny után a hotelszobájában mondták el neki, hogy többet nem játszhat és ki van rúgva, ezzel ellentétben viszont mi úgy tudtuk, hogy ő lépett ki a csapatból.

Itt érkeztünk el a legocsmányabb eseményekhez, amikből tényleg nehéz lesz kihúznia magát a NiP-nek: A hivatalos Paypal-on gyűjtöttek árvízkárosultaknak pénzt, ami végül az egyik menedzser teljes egészében ellopott, ennél tényleg nehéz nagyobb szemétládának lenni. Végül Fifflaren azzal zárta, hogy GeT_RiGhT leginkább a stressz miatt ilyen beteg, jelenleg pedig ő is ugyanabban a helyzetben van, mint Fifflaren volt. Ha nem teljesít kirúgják.

A történések nagy részénél, még a CS:GO elején voltunk, és nagyon gyerekcipőben járt ez az egész, és felmerült bennem, hogy na akkor mi van, ha csupán így tudtak csak boldogulni ebben a kegyetlen világban. Olyankor bizony eszembe jut, hogy Fifflaren azt mondja, hogy több szervezet is kínált nekik háromszor többet, illetve az ellopott jótékonysági gyűjtés, ami úgy gondolom, hogy egy válogatott rohadékság. Ezt lehetett volna jobban csinálni, méghozzá sokkal jobban. Ez felveti a következő kérdést, miért nincsenek sztenderd szerződések használva, és ami még fontosabb, hogy miért nincs érdekvédelem a játékosok oldalán, mindenképpen szükségesnek érzem.

Magát az interjút sajnos nem tudjuk megmutatni, mivel egyelőre csak élőben láthattuk, a későbbiekben viszont egész biztosan felkerül Richard Lewis valamelyik csatornájára.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!