Az Echo Fox úgy döntött, hogy eladják a spotjukat és kilépnek az LCS-ből

Az Echo Fox úgy döntött, hogy eladják a spotjukat és kilépnek az LCS-ből

A rasszista viselkedést senki sem tolerálhatta, de a befektető pénze nélkül inkább eladják a helyet.

Az elmúlt egy hónapban az amerikai profi LoL közösségben szinte minden az Echo Fox-ról szólt. Körülbelül 2 hónappal ezelőtt derült ki, hogy a csapat alapítója, Rick Fox és az egyik társtulajdonos Amit Raizada csúnyán összeveszett, utóbbi pedig olyan rasszista szitokszavakat használt, ami Amerikában tabu. Az ilyen rasszista megnyilvánulások rengeteg karriert tettek már tönkre, a hír hallatán pedig a Riot sem hagyhatta annyiban a dolgot, így ultimátumot adtak az Echo Fox-nak, hogy vagy tüntessék el a szervezetből Raizadat vagy nem játszhatnak többet az LCS-ben.

A határidő egy héttel ezelőtt járt le, de végül kapott még egy hetet a csapat, hogy döntsön és mindent előkészítsen. Az éjszaka folyamán a meghosszabbított határidő is lejárt, az Echo Fox pedig döntött: Eladják az LCS-ben szerzett helyüket, ámbár maga a szervezet megmarad más játékokban.

A hír hallatán sokan azon gondolkozhattok, hogy miért nem rúgta ki a rasszista társtulajt a csapat. Egy csapat éléről csak úgy eltüntetni valakit szinte lehetetlen, főleg ha részesedése van benne. Egész egyszerűen addig csűrte és csavarta volna a történetet Raizada, míg le nem jár a határidő, így a valóságban nem volt más választása Rick Foxéknak, mint a spot eladása.

Az Echo Fox 2016 óta szerepelt az NALCS-ben, később pedig a sima LCS-be is megkapták a franchise jogot. Legjobb szezonjuk egyértelműen 2018-ban volt, amikor végül bronzéremmel zártak. A játékosok jövője egyelőre bizonytalan, de az biztos, hogy rengeteg érdeklődő jelentkezett a helyre, a legvalószínűbb viszont az, hogy a Kroenke Sports & Entertainment nevű vállat veszi meg, akik többek közt az Arsenal-t, a Denver Nuggets-et és a Los Angeles Gladiatort birtokolják. Ha mi akarnánk megvenni pár hónapig egész biztosan spórolnunk kéne, ugyanis még a mostoha körülmények között is 30,25 millió dollárért kelhet el a spot.

A fent említett Kroenke birtokában állt egyébként a Phoenix1 is, akik két szezonnal ezelőtt nem kapták meg a jogokat, de most ismét bekerülhetnek az LCS forgatagába.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!