Érik a nerf a kerekeseknek - Tényleg túl OP az EBR 105?

A kerekes járművek nemcsak a fanyalgók, hanem a nyers statisztikai adatok alapján is túl erősnek tűnik.

A kerekes járművek bevezetése előtt gyakorlatilag csak a tüzéreket övezte hasonló gyűlölet, de az új francia könnyű ág ezt kétségtelenül megfejelte. Bár sokan ezt csak az elégedetlenkedők szokásos agymenésének tulajdonítják, és úgy vélik, hogy az EBR 105 csak jó kezekben erős tank, de a tények mást mondanak.

Először is tény, hogy a tier X-es hadszíntérről teljesen kiszorították a normál felderítőket. Legyen szó Advance vagy CW csatákról, már szinte senki se használ AMX 13 105-öt vagy T-100 LT-t. Másodszor pedig kombinált sebzésben a legtöbb tier X-es normál tankhoz képest többet kell vele nyújtani a harmadik kiválóságjelhez.

Ha ez nem lenne elég, akkor az EBR 105 teljesítményét összevethetjük a T-100 LT-vel, ami a második legjobb felderítőnek számít a játékban. Míg a T-100 LT legkiválóbbja csupán 1.970-et sebez átlagban, addig az EBR 105 parancsnoka majdnem ezerrel oszt ki többet átlagosan. Persze ez a győzelmi arányon meglátszik, ami 77,36%-kal elképesztően kimagaslónak számít.

Az EBR 105-tel számos probléma van, ami miatt OP-nak számít. Egyrészt a kerekeivel sokszor HP veszteség nélkül képes felvenni a lövéseket, másrészt nem lehet megállítani -a mobilitáscsökkenés 95 km/órás sebességnél elhanyagolható-, harmadrészt sokszor a játék motorja sem képes lekövetni mozgását.

Szerinted rendben van a Panhard EBR 105? Módosítanál rajta valamit?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



Partnereink ajánlata

Gamestar

  • Sics68 4 éve
    A kerekeseket eleve be se lett volna szabad hozni ilyen paraméterekkel. Szokásos ***sága a WG-nek: behoznak valami jócskán OP vasat (jelen esetben: vasakat) és majd aztán változtatnak a dolgon, hogy ne legyen már annyira vészesen OP... Ez történt a T-22-vel, a Krawgn-nel, a Obj 268-4-gyel, a japán szuperheavykkel (troll ágyúk nerfje), rémlik a Badger-rel is történt hasonló ... Szóval gyakorlatilag MINDEN újonnan behozott dologgal ... azaz majd minden olyan ággal vagy vassal, amit a WG az utóbbi években behozott, ez volt! ( A korrektség kedvéért: az új vasak közül a cseh med ág nem kapott nerfet eddig asszem, ott a t9-t10 vasak jók, de nem jobbak a többinél. Az Obj403+Obj403U vasakkal nem hogy nem érnek fel, de picit tán el is maradnak azoktól ... és a X-es progetto is erőseb az X-es skodánál úgy tudom. Az új francia heavy ág se volt vészes asszem, illetve ott a prém Soma az ami kicsit kilóg felfelé az illendő keretekből. Ugyanez még inkább igaz a maga mezőnyében sebzésbajnok prém nyolcas Progettora, no de ez a prém nyolcasok OP-sága téma, nem a kifjeleszthető új ágak vasainak OP-sága témába tartozó dolog. ) ... Minden esetre a WG sokadszor is ugyanabba a bűnbe esik: új vasat amit behoz nagyon OP-ra csinálja ... aztán meg nem tud már anélkül szabadulni a maga generálta helyzetből, hogy valakiket meg ne bántana ezzel. ( Ugye ha valakitől elvesznek valamit, azt nem szokás megbocsájtani vagy elfelejteni ... )
    0 0 Válasz
    • nagypal 4 éve Sics68
      Mindíg ez van ; amikor behoznak egy új ágat azt erősre tervezik, hogy sokan kihúzzák. Amikor már mindenkinek megvan pénzt, prémium, gold befektetésével, akkor lenerfelik, hogy ugyanazért a játékélményért másik ágat húzzál. És ez így megy a végtelenségig...
      0 0 Válasz
    • Menjeninnen1972 4 éve Sics68
      Azért a prém Soma annyira nem lóg ki hogy vészes legyen,van nála jobb,nem is kicsivel
      0 0 Válasz
    • Nigmata 4 éve Sics68
      Kerestem a statjaid kozott a kerekeseket, nem találom. Mi tortent? Hiszen OP ahogy mondod az osszes....
      0 0 Válasz
      • perretz 4 éve Nigmata
        Ilyenkor jön, hogy a "másik" accomon van, meg hogy "szinte" 3 gunmarkos (csak három hiányzik, hogy meglegyen).
        0 0 Válasz
  • Kallai84 4 éve
    Feltalálták a spanyol viaszt ,jól mutatja a wg menyire is ad a játékosok véleményére meg hogy egyensúlyban legyen a játék
    0 0 Válasz
  • perretz 4 éve
    "...az EBR 105 csak jó kezekben erős tank, de a tények mást mondanak..." Szóval egy átlagjátékos is sokkal jobban teljesít a kerekessel? Ez jön le a leírtakból. Ehhez képest, a 3.GM-et és a TOP játékosokat emlegeted. Néztél egyáltalán egy átlagot? EBR 105: 17k jatekos, 1260dam, 717xp T-100 LT: 87k jatekos, 1239dam, 667xp jobb az EBR, egy picivel ugyan (+1.6% damage-ben), de a T-100 LT -t sokkal többen játszák, több átlagcsatával, ennek is betudható a gyengébb átlag. (C) wot-life.com "...a legtöbb tier X-es normál tankhoz képest többet kell vele nyújtani a harmadik kiválóságjelhez..." "...Míg a T-100 LT legkiválóbbja csupán 1.970-et sebez átlagban, addig az EBR 105 parancsnoka majdnem ezerrel oszt ki többet átlagosan..."
    0 0 Válasz
    • watchmoretv 4 éve perretz
      Szerintem, nagyon rosszul értelmezed a statisztikát. Pont az a lényeg, hogy minél több az adat(=játékosok száma), annál közelebb vagy a valósághoz. Viszont, tudvan azt is, hogy a light tankokkal a legnehezebb játszani es aki elvisz 10ig egy lightot az valószínűleg már nem annyira rossz jatekos lehet, akkor gondold végig, ha az a 86k-17k jatekos is elkezdene EBRel játszani az valószínűleg még jobban vinné felfelé a dsmage-et, ergo még nagyobb lenne a különbség, nemcsak 1000, vagy másképp több 10 százalék, ami a statisztikában már bőven a szignifikáns kategóriát jelenti. Szóval úgy tűnik, mégiscsak OP, es nemcsak az újdonság miatt sír mindebki.
      0 0 Válasz
      • perretz 4 éve watchmoretv
        Minél több embernek van, úgy hígul fel a játékosállomány. A legelején a legjobbak húzták ki, részben mert újdonság, részben a streamjeikben be kell mutatni, részben mert az összes többi érdemes tank megvan. Ahogy haladunk előre, bejönnek azok a játékosok, akiknek kell 4-5 hónap, hogy az ág végére érjenek gyenge átlagokkal. A top játékosok csatainak számait nézni (ott az 1000 különbség) szart sem ér. A Gunmark azt jelenti, hogy a játékosok top X százalékában kell lenni, akik az utóbbi időben (2 hét talán, amiből az utolsó 100 csata számít csak) játszottak a tankkal. A legjobb játékosok már rég kihúzták a T-100 LT-re a 3GM-et, ők már nincsenek benne a statisztikákban. Ezért van, hogy a legelején a legnehezebb a GM húzás. A GM-hez szükséges pontszámok idővel csökkennek, nagyon nem mintegy, hogy ha két tankot hasonlítunk össze, akkor mennyi a megjelenési dátumuk közötti külömbség.
        0 0 Válasz
        • watchmoretv 4 éve perretz
          Az mind nagyon jó, amit leírtál, de a 86k akkor sem összehasonlítható a 17k-val, és valójában, amit ide leírtunk mindketten, semmi több mindkettőnk részéről, mint színtiszta spekuláció. De ettől függetlenül, Nekem is az a magánvéleményem, hogy OP-k a kerekesek. Lejjebb már írtam valakinek, de gondolj bele: Én, aki totál nem ért a light-okhoz, nem is nagyon játszok Velük, kepes vagyok 1k dsmage-et és 2k spot damage-el hozni konstans a meccseket? Teljesen irracionális ???? Másrészt, ha meg innen nézzük, ez még inkább megerősíti azt, amit irtam a spekulációról előbb, mert Én aztán biztosan nem úgy vagyok hatással a statisztikára, mint egy profi, mégis jobban teljesítek az EBR75-ben, mint mondjuk egy Walker Bulldogban... ????
          0 0 Válasz
  • Csory 4 éve
    A másik dolog továbbra is a nyammvadt prémium löszer. Már szinte nincs is olyan csatám, amiben valaki ne löne azzal. Igen szánalmasnak és visszatetszönek találom azt a játékost, aki OP tankokkal és prémium löszerrel osztja sokszor top tier-üként a gyengébb/alacsonyabb szintü vagy éppen még stock tankkal játszó játékosokat (Object 907, 430, 430U, 140, SC, WZ-5A, Chieftain és társai, de az FV TD is közöttük van).
    0 0 Válasz
    • watchmoretv 4 éve Csory
      Egyetértek.
      0 0 Válasz
    • csabalon 4 éve Csory
      Nem egészen értek egyet. Nekem a felsoroltak közül a 430U és az FV183-as TD-m van. A játék lényege nem az, hogy ki tud ügyesebben célozni, hanem az, ki tud többet sebezni! Igen, sebezni! A sebzés a lényeg, arra kapsz pontot, nem arra, hogy mondjuk a 430U-val sniperkedj, és próbálkozz gyenge pontot lőni. Mindig az a...nevezzük jó játékosnak, aki a legtöbbet sebzi, legyen az nyertes, vagy vesztes csata. Még akkor is, ha csak kempelt, mert ha kempelt, akkor azt qrva jól csinálta! :) Ez tény. Az FV TD-ről pedig annyit, hogy talán ő az egyetlen TD (valójában nem is TD, hanem szó szerint önjárő tüzérségi löveg), akinek felesleges a nagy töltés idő mellett a magas szórással azzal bajlódni, hogy ~24 másodpercenként megpróbáljon egy 1000-est lőni. Ez az a 2 TD, amit csak ezzel lehet megfelelően játszani: ha talál, akkor biztos legyen a sebzés, ha át üt, akkor -80% életerő, vagy teljes.
      0 0 Válasz
  • Menjeninnen1972 4 éve
    Milyen lett volna ha a tesztek után már nem kaptak volna nerfet?
    0 0 Válasz
  • ARZEN_27 4 éve
    Remélem nerfelik
    0 1 Válasz
  • Nigmata 4 éve
    Ha ennyire OP meg uber akkor miert nem azzal tolja mindenki? Lehet azért mert az első kivalosagjelet se sikerulne ratenni....konnyu rahuzni hogy OP de bizonyitani mar nehezebb inkabb köpködjük mert nem tudunk jatszani veluk és eselyunk sincs eljutni a 10esig, nem? Megint csak egy ujabb siras, remelem nem fognak hozzanyulni. Aki meg sir, ki lehet vinni a csatatérre és bizonyitani milyen OP, ez utobbi valahogy nem sikerul sokatoknak...
    0 1 Válasz
    • watchmoretv 4 éve Nigmata
      Lehet azért mert eleve nem annyira sokan játszanak light-al, mert azzal a legnehezebb? És emiatt 10esig elvinni ezt is, rengeteg idő és pénz? De megnyugtatlak, OP, nerfeljek csak szépen le. Annyira OP, hogy Én, aki egyáltalán nem játszom light-al és nem is tudok, kipróbáltam az EBR 75-ot, és igencsak jól telhesitettemteljesítettem teljesítettem. ????
      0 0 Válasz
      • Nigmata 4 éve watchmoretv
        Ha nem játszik vele mi alapján mondja hogy OP? Mert béna és nem tudja eltalálni? Már persze amikor a csata végén odaér hozzá az ellen csapat, ahhoz a bokorhoz ahol végig kempelte az egészet? Látatlanban megy a dobalozas a hulyeseggel...
        0 0 Válasz
        • watchmoretv 4 éve Nigmata
          Például azért mert mondjuk nem fekete és fehér minden? Miből gondolod, hogy attól mert mondjuk nem 10k meccset játszottam light-on, így nem vagyok benne a gyakorlatban, fogalmam sincs hogy kell játszani egy light-al? Ne aggódj, annyi azert van, hogy el bírjam elképzelni mi a különbség egy amx 13 90 es egy EBR 75 között: hát óriási, és nem az amx javára. Amúgy sem értem mi bajod a campelessel, vagy te repülve szoktál passzív spot-olni? :D
          0 0 Válasz
      • perretz 4 éve watchmoretv
        A 218-as WN8-ra gondolsz, amit mentél vele? Ez az overall-odnak 1/6 része.
        0 0 Válasz
        • watchmoretv 4 éve perretz
          Igen arra
          0 0 Válasz
        • watchmoretv 4 éve perretz
          Szerintem a kerekes járművek *** jók szórakozni, de jól szetb@szcsisztak vele a játékot, ami persze a gold miatt már eleve szét van baszcsizva :D
          0 0 Válasz
        • watchmoretv 4 éve perretz
          Jaj, azt elfelejtettem a másik accomon ;) :)
          0 0 Válasz
  • gaspizoli 4 éve
    A leg undorítóbb hogy megy 90-el egy lassú célzású heavivel mák ha eltalálod és még 250 pen fölött is lepattan a kerekekről.
    0 0 Válasz
    • perretz 4 éve gaspizoli
      Ne a kerekeit lődd. :)
      0 0 Válasz
    • Nigmata 4 éve gaspizoli
      Nem pattan le és sokáig tart amíg javítja addig pedig lassul nem keveset. Ne a kereket lodd vagy tölts rá HE-t...
      0 0 Válasz
    • watchmoretv 4 éve gaspizoli
      Vagy várd meg amíg lebutítják:D
      0 0 Válasz
  • csabalon 4 éve
    Hagyjuk a statisztikai adatokat most, szorítkozzunk a játékbeli tényekre, hiszen az a legelfogadottabb. Az egyik probléma, ami a többi a könnyűvel szemben hatalmas előny, az a gyorsasága. Vegyük alapul, ha egy csapatban van EBR és mondjuk (az egyszerűség kedvéért) egy T100LT. Nekem is van, sokszor össze is rak vele és őszintén megmondom, semmi esélyem arra, hogy feladatomat teljesítsem vele: spotolás, hozzájárulás gyűjtés...stb...így kénytelen vagyok az ő spotolását használni, lényegében amíg el nem hullik, ő a legfőbb...nevezzük felderítőnek. Igen, a löveg a másik. Ritka, amikor vki nem HE skulóval használja. Minek is a kemény, amikor egy ilyen erős átütésű HE-vel már szétcsapja a modulokat, a legénységet meg szabadságra küldi és akkor még sebez is annyit, ami bőven elegendő a szerencsétlen áldozatnak. Összességében tekintve valóban egyetértek azzal, hogy jelen állapotában elnyomja a többi könnyű tank funkcionalitását a játékban, mind felderítés, mind tűzerő terén.
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.