A legújabb patch véget vethet a lagnak! - Köszönjük Valve

A legújabb patch véget vethet a lagnak! - Köszönjük Valve

Hiánypótló frissítést kaptunk az este.

Nagy eséllyel keddenként és csütörtökönként számíthatunk CS:GO frissítésekre, annak rendje és módja szerint a héten is megkaptuk mindkettőt. Magyar idő szerint péntek hajnalban érkezett a legújabb patch, amire már nagyon rág vártunk és ami sokak játékát teszi majd élvezhetőbbé. Nézzük, hogy mit kaptunk a hajnali patchben.

Hálózat

  • Új framework ellenőrzi ezentúl a játék szervereinek kapcsolatait
  • Új szerves parancsot kaptunk, amivel megnőtt a szerverek és a mi rendszerünk közötti kommunikáció maximális felső korlátja, ez a “net_chan_limit_msec”
  • Bekerült a játékba egy szervet beállítás, ami a "net_chan_stats_dump" nevet viseli. Ha bekapcsoljuk, akkor egy hálózat bezárása esetén mindenféle statisztikát elárul róla, mint például az üzenetek, sávszélesség és a CPU folyamatainak elemzését

A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy mostantól szinte megszűnik a lag, akinek még az új körülmények között sem lesz elég a kapcsolata a stabil játékhoz, azt mostantól lecsatlakoztatják majd a szerverről. Aki hozzám hasonlóan gyerekcipőben jár a hálózatok terén, annak annyit kell tudnia, hogy játék közben folyamatosan kommunikál a mi és a játék rendszere, azaz egy PC egy másik PC-vel, minél stabilabb a kapcsolatunk, annál gördülékenyebb ez a kommunikáció.
A gond akkor van, ha rossz a kapcsolatunk, mert ilyenkor nagymértékben meghosszabbodik a kommunikáció a két fél között, vagyis laggolunk. A két új parancs ezt a gördülékeny és gyors kommunikációt segíti majd, tehát mostantól gyengébb kapcsolattal is stabilabb játékot kapunk majd. Emellett megszűnhet a minden játékosnál tapasztalt szerver lag, amit az okozott, ha olyan játékos próbált felcsatlakozni a szerverre, aki jelentősen gyengébb nettel rendelkezett. Ezzel kényszerítette a szerver gépet, hogy nagyobb mennyiségű adatot dolgozzon fel, ami összességében rontotta a kommunikáció minőségét. A DDOS és az egyéb támadások hasonló alapon működnek, erre nyújt megoldást az új patch, ami így kiszűri a direkt támadásokat és a nem szándékos laggoltatást is.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!