"Nagyon kellemetlen meglepetés volt, amikor XANTARES TS-en árulta el, hogy kilép" - Maj3r

Maj3r beszélt XANTARES-ről, régi csapatáról és a jelenlegi helyzetéről.

Az elmúlt évben komolyan megváltozott a török CS. Minden azzal kezdődött, hogy a Space Soldiers játékosai bojkottálták a saját szervezetüket, mégpedig azért, mert csak üres ígéreteket kaptak, az egyébként remek teljesítmény mellé. Később XANTARES döntött úgy, hogy távozik és átmegy a BIG-be, majd Maj3r is úgy döntött, hogy a francia LDLC-ben folytatta. A teljesen török csapat szétesett és szinte mindenki más csapatba került. Erről, XANTARES távozásáról, és a bojkottról kérdezte Maj3r-t a Gamerbase riportere.

A BIG azt mondta, hogy XANTARES még gránátokat sem tudott dobni, amikor megérkezett a csapathoz és nekik kellett mindent megtanítani az alapoktól. Hogyan kezelte a taktikákat a Space Soldiers-ben? Szerinted miért nem sikerült olyan jó teljesítményt nyújtania, mint régen?

Maj3r: Ha őszinte akarok lenni, akkor azt mondhatom, hogy XANTARES pontosan tudta hogyan kell flash-seket dobni, ezt kicsit túlreagálták. Nagyon egyedi játékstílusa van, ami miatt a csapatjátéka egy kicsit szegényes, de pontosan tudja hogyan kell játszani ezt a játékot. Vezetőként úgy kell használni a játékosodat, hogy a lehető legjobban teljesíthessen. Nagyon sok teret adtam neki, néha entry fragger, néha lurker volt. XANTARES olyan, mint egy pitbull, szabadságot kell neki adj. Ha valamit ráerőltetsz, annak csak nyögés lesz a vége. Erre jöttem rá, amikor vele játszottam. Szerintem két oka van annak, hogy nem teljesít elég jól.

  1. Sokkal könnyebb volt neki törökül kommunikálni
  2. 2. A BIG játékstílusa csak a csapatjátékról szól, XANTARES pedig ebben nem elég jó, még nem szokott hozzá az új környezethez. Emellett a BIG sokszor lassan játszik, míg XANTARES szeret szuperagresszív lenni. Ez a két stílus teljesen eltérő.

Tavaly nyáron az egész csapat bojkottálta a Space Soldiers-t. Mi volt ennek az oka? Mi volt a gond? Elmondod hogy miért hagytátok el a csapatot?

Maj3r: Ezt már párszor elmondtuk, de igazából annyi történt, hogy rengeteg szponzort ígértek nekünk, amiből végül semmi sem lett. Egyébként fantasztikus emberek, Aydin családja, és a dolgozóik nagyon becsületesek és tényleg jó emberek, de a Space Soldiers egy amatőr szervezet volt. Aydin a saját cégével foglalkozott (Les Benjamins), akiket pedig felvett, hogy a csapatot kezeljék, egyszerűen nem értettek az e-sporthoz. Azt mondhatom, hogy ez egy remek történet volt. Jó és rossz élmények is kötnek a csapathoz és a játékosokhoz is.

XANTARES az európai Minor előtt hagyta el az Ex-Space Soldiers-t. Hogyan érintett ez titeket? Tudtátok, hogy elmegy vagy inkább derült égből villámcsapás volt?

Maj3r: Ez egy nagyon rossz meglepetés volt, 24 órás autóutat tettünk meg Isztambulból Prágáig. Ezután megszereztük a Minoron való indulás jogát, amikor pedig visszamentünk Isztambulba, akkor Ts-en azt mondta, hogy elakarja hagyni a csapatot a BIG miatt. Ekkoriban rengeteget beszéltem vele és tudtam, hogy miért akar elhagyni minket. Egyszerűen leragadtunk a Tier 1 és 2 szint között, a csapat pedig nem tudott fejlődni. Megkértem, hogy legalább a Minorra maradjon, az elmúlt évek kedvéért, de ő már a Majorön akart játszani, ami a BIG-nél garantált volt. Azt mondta, hogy azért hagyja el a csapatot, mert nem fejlődünk, ő pedig a világ legjobb csapataiban akart játszani. A Mousesports-tól és a FaZe-től is több megkeresés érkezett, de ő mégis a BIG-et választotta, mert már akkor a családjának érezte, ez nagyon szomorúvá tett. Sok szerencsét kívánok neki. Nagyon jó élményeim vannak veled Kardes, emlékezzünk a szép pillanatokra.

Jelenleg az LDLC-ben játszol, mit gondolsz magatokról? Franciaország egyik legjobb csapata vagytok?

Maj3r: Igen, most az LDLC-ben játszom, de nem igazán érezzük a ritmust, mert teljesen a nulláról kellett felépítenünk a csapatot, de jók leszünk, ha elég keményen dolgozunk.

Fifflaren rengeteg sokkoló részletet árult el a NIP-ről, Mit gondolsz ezekről? Korábbi csapataidnál te is átéltél ilyet?

Maj3r: Nem követtem ezt a sztorit, így nem tudom kommentálni az esetet.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!