Hirdetés

Dübörög a konzolpiac: Rekordot döntött a PS4, szárnyal a Nintendo Switch!

Átlépte a 100 milliós álomhatárt a PlayStation 4, a Nintendo Switch túlszárnyalta a tavalyi számokat.

Hirdetés

Megérdemelten bonthatják a pezsgőt a Sony vezetőségi ülésén, ugyanis rekordgyorsasággal átlépte a 100 milliós értékesített darabszámot a PlayStation 4. A világ jelenleg legnépszerűbb konzolja mellett a Nintendo Switch is hasít a piacon.

A PS4-nek mindössze 5 év és 7 hónap alatt érte el a mérföldkövet, amihez az eddigi rekordot tartó PlayStation 2-nek 5 év és 9 hónapra volt szüksége. Ha folytatódik a vásárlási láz az új generáció megjelenéséig, vagy akár utána is, akkor lassan átveheti a valaha volt legsikeresebb konzolnak járó trófeát is a PS4. A legerősebb PS4 Pro is ugyan hardveresen gyengébb, mint az Xbox One X, de a játékok mennyisége és minősége miatt nem kérdés, hogy jelenleg ez a legjobb választás annak, aki most szeretne otthonába játékkonzolt vásárolni.

2017-ben 19 millió darabot, 2018-ban "csak" 17,8 milliót értékesítettek a PS4 szériából, várhatóan 2019-ben ez a szám tovább csökkenhet majd, de még így is megelőzi a legnagyobb vetélytársakat. Köztük található az a Nintendo Switch is, ami a tavalyi számokat überelni tudta, ugyanis 2019 második negyedévében 2,13 milliót adtak el belőle. Ez 250 000 példánnyal több, mint tavaly és nem kell tartani attól, hogy csökkenésnek indulna az év hátralévő részében, ugyanis kijött a Nindendo Switch Lite, ami újabb potenciális vásárlókat jelent. Játékfronton sem kell szégyenkeznie a Nintendonak, mivel még idén érkezik az új Pokémon Swords & Shields, már megjelent és azonnal letarolta az eladási listákat a Fire Emblem: Three Houses, de érdemes figyelni a Link's Awakening Remake-re is, ami a Lite-tal együtt érkezik a boltokba szeptember 20-án.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
2 db hozzászólás
  • BudrickHUN 1 éve
    Nézem a diagramot és meglepődve látom, hogy a PS1-ből abban az időben "csak" 80 millió ment el, míg a Ps2-ből ugye már a híres 100 millió. Mondjuk a PS2-nek a sikere az akkoriban megjelent GTA 3 Vice city és a San Andreas is segített. De ez csak az én véleményem!
    0 0 Válasz
  • kzs821 1 hónapja
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés