"ANGE1 nem igazán figyel a mentális felkészültségére, pedig ez a HellRaisers legnagyobb gondja" - Hobbit

Rég láttuk utoljára Hobbitot, pedig a CIS régió egyik legjobb játékosa.

2017-ben még Majort nyert Abay "Hobbit" Khasenov a Gambit csapatával, zeus távozása után viszont teljesen szét esett a csapat. Már a Gambit gyakorlatilag megszűnt, teljes inaktívak, egyedül az Academy csapatuk próbálkozik. A Major győzelem után két kazah játékost, AdreN-t és Hobbitot láthattuk még játszani, azonban egyikőjük sem talált új otthonra, sem a FaZe-ben, sem a HellRaisers-ben. Hobbit most a régi időkről és az előtte álló jövőről is mesélt a HLTV munkatársának.

Korábban azt mondtad, hogy három ajánlatot is kaptál, kettőt Amerikából. Mi történt ezekkel a lehetőségekkel?

"Valóban kaptam ajánlatokat, még májusban, amikor kispadra kerültem. A legnagyobb döntőtényező azonban a kivásárlásom volt. AdreN-nel és mou-val szerettünk volna egyfajta ex-Gambit felállást létrehozni, csak éppen újdonságokkal megfűszerezve az egészet. Végül ez nem jött össze mert nem találtunk szervezetet, illetve rajtunk kívül is volt kivásárlási gondok, így AdreN inkább az AVANGAR-hoz csatlakozott. Az amerikai ajánlatok inkább csak érdeklődések voltak, volt egy csapat aki velem szeretett volna dolgozni, de végül valaki más mellett tették le a voksukat. Volt más is, aki érdeklődött utánam, de végül nem lett belőle semmi. Őszintén szólva, fogalmam sincs miért."

Azóta kaptál ajánlatokat?

"Igen, de semmi konkrét vagy érdekes. Nem tudom igazából miért. Mikor anno elhagytam a Gambit kötelékét rengeteg ajánlatot kaptam, ha vártam volna még egy hónapot, akkor még több lehetőségem lett volna. Most elcsendesedett minden, talán a közelgő Major miatt. A HellRaisers-től azt az információt kaptam legutóbb, hogy nem voltak érdeklődök, legalábbis komolyak nem."

A HR-nél mintegy öt hónapot töltöttél. Mesélnél arról, hogy milyen volt velük a játék és, hogy végül miért döntöttek a lecserélésed mellett?

"Én úgy láttam, hogy rengeteg problémával küszködtünk és nem igazán volt elegendő szabadsága játék közben a csapatnak. Persze a Majorön bejutottak a legjobb 8 közé, engem azét hívtak oda, hogy megerősítsem a csapat játékát. Ez sajnos nem sikerült. (...) Woxic miatt csatlakoztam a csapathoz, de aztán egyszer csak bejelentette, hogy kapott egy remek ajánlatot. Teljes mértékben megértettem őt, mert akkoriban annyira rossz volt az összhang és a hangulat csapaton belül, hogy egyszerűen nem tudtunk együtt, csapatként dolgozni.

Akkoriban választhattam volna, hogy szabadon igazolható legyek. Én pontosan ezt akartam, a szervezet viszont nem egyezett ebbe bele. Sok problémánk volt ebből, de végül mikor lmbt megérkezett a csapathoz, adtam az egésznek egy új esélyt, mondván "Miért ne?" Két hét után viszont bármiféle indoklás nélkül, egyik napról a másikra a kispadra tett a csapat."

Woxic mellett ANGE1 volt az a játékos, aki miatt a HR-hez mentél. Kétségtelenül a CIS régió egyik legjobb irányítója, milyen volt vele játszani?

"Valóban, nem igazán találunk olyan CIS irányítót, aki hozzá mérhető lenne. Zeus-t inkább ne számoljuk ide, mert ő teljesen más szinten van. ANGE1 egy borzasztóan okos játékos, hatalmas taktikai érzékkel. Képes újdonságokat kitalálni és egy új irányból megközelíteni régi dolgokat. Nagyon élveztem vele a játékot, az egyedüli gond az volt, hogy nem igazán figyelt a csapat mentális felkészültségére, ami a HR legnagyobb gondja szerintem."

Összességében, van bármilyen specifikus célod 2019 hátralévő hónapjaira vagy akár 2020-ra?

"Persze. Az, hogy visszaszerezzem a régi helyem az e-sportban. Tiszta lappal tudok indulni és az aimom is még a régi. Remélem még idén megtalálom az új csapatom és lesz lehetőségem megmutatni, hogy van bennem akarat és tehetség is, hogy újra a legjobbak között játsszak."

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!