Legnépszerűbb és legerősebb: Control Warriorral a világ ellen!

Legnépszerűbb és legerősebb: Control Warriorral a világ ellen!

Azonnal az élre állt a Rise of Shadows egyik legjobb deckje. Megújult, de az alapok nem változtak, ez a Control Warrior!

Frissültek a HSReplay statisztikái, így végre kaptunk egy képet arról, mi is folyik a Saviors of Uldum első napjaiban a Standard metában. Kisebb meglepetésre az a Control Warrior vette át az uralmat, amibe alig került bele új kártya. Nézzük is meg közelebbről mit tud ez a pakli!

SoU Control Warrior

Deck kód: AAECAQcIkvgCg/sCjvsCoIADhp0DqKQD8qgDn7cDC0uiBP8HnfACm/MCnvsCs/wCkp8Dn6EDn6QDgqgDAA==

Ritka az olyan deck, ami népszerűségben és győzelmi arány tekintetében is képes dominálni a ranked mérkőzéseket, de a megújult Control Warrior mindkét területen az abszolút legjobb. Ha ránézünk a kártyákra feltűnhet, hogy maga az alapcsomag semmit sem változott, csak néhány új, de nagyon fontos lap került be a deckbe. A Restless Mummy leváltotta a Militia Commandert, ami érthető, mivel a Rush és Reborn hatékonyabb, mint egy sima Rush. A jobb Stonehill Defender, azaz a két Frightened Flunky is követelt magának helyeket, mivel tökéletesen passzol az early game-be, miközben még Tauntokat is termel a kézbe, amiket a Legendary Armagedillo könnyedén buffolhat. Erősítheti még a páncélozott Beast a két Tomb Wardent, ami a nyolcadik körben olyan falat emel, amit egy mongol horda sem képes lebontani.

Leszedés is érkezett a pakliba, egy példányban megtaláljuk a Plague of Wrathet, ami egy olcsóbb King Moshként, a Warpathszal kombózható, így hét manából képes teljes boardclearre. Egyetlen dolog hiányzik még a pakliból, valami mechanika, ami lehetőséget teremt arra, hogy Archivist Elysianát akár többször is kirakhassuk az asztalra. Egyelőre be kell érnünk azzal, hogy egy alkalommal tíz lappal feltölthetjük a deckünket. Ha túl sok lesz a mirror meccs, amire azért van esély, akkor jöhet majd a Body Wrapper tech. Ha már tech kártyák. Egyelőre nincs szükség se Harrisonre, se más fegyverleszedésre, ahogy nélkülözhetőek a Silence lapok is. Kikerült a két Acolyte of Pain is, így a laphúzás kicsit korlátozottabb lett, de a Flunkyk azért segítenek a kezünk utántöltésében.

Nagyon az elején járunk a Saviors of Uldumnak, ezért is kiemelkedő ennyire a Control Warri győzelmi aránya. A 67,1 %-kal jelenleg abszolút a legerősebb, ha az egész Standard laddert figyelembe vesszük. A jövőben várhatón gyengülni fog, ahogy kiismerik a játékosok a paklikat, de most óriásit szakíthatunk, ha erőltetjük a fenti változatot.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!