Ne dőlj be a csalóknak! - Inkább kérj segítséget, ha skinekkel üzletelsz

Ne dőlj be a csalóknak! - Inkább kérj segítséget, ha skinekkel üzletelsz

Most te is segíthetsz, hogy visszaszorítsuk a hazai scamereket.

Szeretett játékunk, a CS:GO startja koránt sem volt zökkenőmentes. Sőt, a játék első éve katasztrofális volt, az egészet talán az Arms Deal patch mentette meg. Ekkor jelentek meg az első skinek, a játék iránti érdeklődés pedig egyik napról a másikra az egekbe szökött.

A skin piacról egész tankönyveket lehetne megtölteni, mi most kizárólag az adásvétel buktatóira, még inkább a csalók elkerülésének egyik módjára koncentrálunk. Pár évvel ezelőtt a Valve szinte teljes egészében véget vetett a skinekkel foglalkozó, szerencsejátékot kínáló oldalak életének, ha picit átalakulva is, azonban még ma is működnek olyan oldalak, amik a különböző festésekkel való üzletelésre specializálódott.

A magyar CS közösségből mégis legtöbben talán az adásvétel legegyszerűbb, de egyúttal leginkább veszélyes formáját választják. A különböző közösségi oldalakon bárki, bármilyen skinjét eladhatja, cserélheti és persze többségében sikeres cserékről beszélünk, mégis sok scammerrel, csalóval találkozunk, aki jobb esetben csak skinjeinket akarja ellopni, de akár az egész Steam profilunkat is elbukhatjuk így.

az Arms Deal update, vagyis a CS:GO legelső skinjei

Rengeteg intő jelet láthatunk egy adott profilon, kis körültekintéssel talán ki is szűrhetjük a scammereket, sokan  mégis inkább biztosra mennek és middlemanhez fordulnak. Egy Facebook csoport esetében például sokan megszokták kérni az adott csoport adminját, hogy legyen middleman, azaz közvetítő a két fél között, mert benne megbíznak mind a ketten. Persze a CS:GO világában viszonylag ismeretlen a middleman, azaz közvetítő vagy alkusz fogalma, de például aki pénzügyi szférában dolgozik, az nap mint nap találkozik vele.
Volt szerencsém a napokban Szabó Zoltánnal beszélgetni, aki azon dolgozik, hogy megbízható, friss és naprakész szolgáltatást tudjon nyújtani, mint middleman. Egyelőre még az előkészítési fázisban áll a projekt, de ahogy a hivatalos honlapján is látható, egy hónapon belül várható az indulás. Hogy pontosan miben is tud majd segíteni, azt ő maga mondja el.

"Szabó Zoltán vagyok, middleman és a készülő scammer adatbázis oldal megálmodója. Ez az ötlet még 2015-ben jött, amikor egy hasonló dolgot láttam külföldön, viszont akkor anyagi támogatás híján nem tudtam nekilátni. Most ellenben sikerül  és a portfólió oldalamon helyezem majd el. A lényege az lesz, hogy megtalálhatjátok majd a már bebizonyítottan tolvajok neveit és képeit, ezzel is segítve a tisztességes adásvételt. Hogy ne sértsünk túl sok személyiségi jogot, lekérdezés alapon lehet majd a többi információt megkapni. Természetesen a weboldalon emellett a további munkáimra is lesz rálátás, illetve egy árlista a cserelevezetésekhez."

Érdemes nem csak a honlapot, de a Facebook oldalt is követni, hiszen jelenleg ott tudok Zoltánnal kommunikálni, ott tudtok tőle segítséget kérni. Ha csak picit is érdekelt vagy a skin piacon, akkor érdemes lehet beszélned vele, a teljes adatbázis pedig reméljük minél hamarabb útjára indul majd és együtt képesek leszünk majd drasztikusan visszaszorítani a magyarországi scamereket. Ha belefuttok egy ilyen esetbe, akkor azt máris jelezhetitek Zoltánnak a bejelentes@zteit.eu email címen keresztül!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!