Bejelentették, hogy Epic exkluzív lesz a játék, megfenyegették őket!

Bejelentették, hogy Epic exkluzív lesz a játék, megfenyegették őket!

Az Epic iránti nyílt gyűlölet már az egyszerű indie fejlesztőket is elérte.

Az Ooblets fejlesztői bejelentették, hogy a még készülő játékuk az Epic Games Store-on jelenik majd meg exkluzív címként, erre a saját Discordjukon megfenyegették őket.

Örömmel osztotta meg a saját oldalán az Ooblets csapata, hogy sikerült megegyezniük az Epic Gamesszel, így kizárólag náluk lehet majd játszani a megjelenés utáni első évben az új játékkal. Két nagyon fontos indokot hoztak fel amellett, hogy miért döntöttek úgy, hogy az Epic Games online játékáruháza lesz a tökéletes számukra.

  • Az Epic Games garantál egy minimum bevételt az értékesítések után. Ez azt jelenti, hogy mindenképpen pénzhez jutnak a fejlesztők, akkor is, ha nem szárnyalnak az eladásaik. A fejlesztők kiszámolták, hogy nagyjából ugyanannyit kínál az Epic, mintha az összes egyéb Store-ban elkezdenék forgalmazni a játékot
  • Már a fejlesztés korai szakaszában is támogatásokat folyósítanak a fejlesztők számlájára, így semmilyen pénzügyi akadályba nem ütközhet a csapat, amikor az Oobletsen dolgoznak

Teljesen logikus érvek ezek, de a rajongóknak ez nem volt elég indok. Helyette betámadták a csapatot a saját Discordjukon olyan kritikákkal, hogy az "Epic Game Store-nak nincs elég szolgáltatása az oldalán, mint a többieknek", vagy azzal, hogy "nem felhasználóbarátok az exkluzív címek". Ez a két topik pörgött leginkább, ki is tértek rá a fejlesztők:

  • "Oké, nincs elég feature még a Store-ban, de a Steamnek 15 évébe telt, hogy eljusson oda, amit ma ismerünk. Idő kell még ahhoz, hogy kiforrja magát az áruház és folyamatosan jönnek az újdonságok, vagyis gőzerővel dolgoznak azon, hogy még jobb legyen az EGS."
  • "Azzal fenyegetőzni, hogy inkább kalózverzióban szerzed be a játékod, mivel nem ott jelenik meg, amit megszoktál? Ezen nem kéne, hogy felháborodj, inkább húzd fel magad a klímaváltozás problémáján / az emberi jogok folyamatos megsértésén / a GoT 8. évadján / az új Twitter dizájnon."

Az egyik fejlesztő, Ben Wasser, a súlyosabb fenyegetések után, amik már tényleg nyomdafestéket nem tűrő kijelentéseket tartalmaztak, részletes interjút adott a Mediumnak. Ebben elmondja, hogy nem készültek fel arra, hogy ilyen széles körben ekkora botrányt vált majd ki a blogbejegyzésük, amiben az Epices szerződésről beszélnek. Toxikus, teljesen elborult arcok jelentek meg a csapat Discordján, akik szélsőséges nézeteikkel szennyezték a csatornákat. Többen addig is elmentek, hogy inkább megvonják a Patreon támogatásukat a csapattól, még akkor is, ha így nem kapják meg a várt játékot. 

Wasser továbbra is a felhasználókért csinálja, amit csinál és bízik bennük. Ha a döntésük miatt nem vásárolják meg a játékot, akkor azzal nincs semmilyen gondja, de soha nem volt és nem is lesz célja, hogy kárt okozzon a gamer közösségnek. 

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!