Saját közvetítői szoftvert jelentett be a Twitch: itt a Studio!

Saját közvetítői szoftvert jelentett be a Twitch: itt a Studio!

Bejelentette a Twitch, hogy érkezik a Twitch Studio, amivel bárki könnyedén belevághat a streamelésbe.

A világ legnagyobb streamer gyűjtőoldala a napokban elindította saját közvetítői szoftverét. A Twitch Studio jelenleg még béta állapotban fut, de nem titkolt célja a fejlesztőknek, hogy kiszorítsák az OBS-t és a többi "third-party" szoftvert az oldalról.  De mit tud a Twitch Studio, amiért megéri váltani a rutinos OBS felhasználóknak?

Egyelőre nem sok részletet árultak el róla, de az biztos, hogy tovább egyszerűsítik a közvetítések beállításait. A mikrofon és webkamerát néhány kattintással kalibrálhatjuk, az előre legyártott overlayek közül kiválaszthatjuk a nekünk tetszőt és már lőhetjük is fel a streamet. Főleg a kezdők lelhetik örömüket majd ebben a programban, mivel valódi újdonságot az OBS-hez képest egyelőre nem képes felmutatni a Studio. A termékmenedzsmentért felelős részleg igazgatója is megszólalt a Twitch Studio kapcsán:

"Igyekeztünk hallgatni a felhasználóink visszajelzéseire, beszélgettünk velük a tapasztalataikról és megkérdeztük őket, hogyan kezdték el a streamelést és hogy fejlődtek benne." Cheng Cheng hozzátette, hogy a többjátékos szórakoztatás egy mókás dolog és könnyen bevonódhatunk, de az első lépéseket nehéz megtenni. Az előre legyártott sablonokon kívül a közösség által hozzáadott tartalmak is fontos részét képezik a Studionak, legyen szó egyedi follower alertről, vagy más, a közvetítés színesítését szolgáló addonról.

A Twitch Studio zárt bétájára már lehet jelentkezni, várhatóan a következő hónapokban elindulhat a nyílt béta is, ezzel megnyílhat a lehetőség mindenkinek arra, hogy eldöntse mire van szüksége. A Studiora, az OBS-re esetleg másra?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!