Így néz ki a világ legjobb LoL játékosának egy átlagos napja

Így néz ki a világ legjobb LoL játékosának egy átlagos napja

Sokan kíváncsiak arra, hogy hogyan is osztja be egy profi League of Legends játékos a napját és mire mennyi időt tud rászánni. Lássuk a világ talán legjobb középső ösvényese, Faker mivel tölti a nap 24 óráját.

A mindössze 23 éves Fakert, avagy Lee Sang-Hyeokot senkinek se kell bemutatni, a koreai SKT T1 középső ösvényes játékosát 2013 óta tartják a világ legjobbjának. Háromszoros világbajnok, többszörös koreai bajnok, aki még mindig ott van a legjobbak között. De vajon hogyan lesz valaki hosszú éveken keresztül ilyen sikeres? 

Hogy a Mátrixból idézzünk, ő is csak ember, de valamit nagyon jól csinálhat a mindennapjaiban. Ezért is készítettek vele interjút azzal kapcsolatban, hogy hogyan is telik egy átlagos napja, hogy ossza be magának azt a bizonyos 24 órát, mikor, mennyit játszik, mivel tölti az idejét, ha nem játszik és mennyi alvás szükséges neki ahhoz, hogy friss legyen. 

Faker napjának a felét, azaz 12 órát a League of Legends tölti ki. Ebből 6 óra intenzív egyéni rangsorolt játék van terítéken, a másik 6 óra pedig scrimelésből áll, ami nem más mint más csapatok elleni gyakorlás. 

Ha azt hinnénk, hogy befejezte a 12 órás LOL "maratont" akkor nagyot tévedtünk, ugyanis van 1 óra, amit játékon kívüli gyakorlásra szán. Nem lepődtök meg ha azt mondom, hogy ebben az 1 órában is precíz ütemtervet követ. Az alábbi órát így osztja be: 40% vod nézés, 20% saját visszajátszásainak áttekintése, 20% statisztikai oldalak böngészése és végül 20% más régiók metájának az ellenőrzése.

Faker napi 2 órát szentel a táplálkozásnak, illetve kicsivel többet, ugyanis a reggeli az az ébredés utáni negyed óra, amit szinten az alváshoz számol. Napi 1 óra szabadideje van, legalább is ezt láthatjuk a grafikonon.

Végül, de nem utolsó sorban elérkeztünk Faker egyik legfontosabb tevékenységhez, az alváshoz. Azt már fentebb említettük, hogy milyen nagy hangsúlyt is fektet a megfelelő pihenésre, illetve annak mennyiségére. Grafikon szerint 8 alvásra szánt óra van feltüntetve, így teljes lesz a 24 órás keret, de ezt hajnal 4-től déli 12-ig teszi meg. 

Faker elárult még pár dolgot az alvási szokásairól, mint például:

  • a lehető leghamarabb megpróbál lefeküdni és igyekszik legalább 6 órát aludni, de az átlag 7,5 szokott lenni
  • minimalizálta, mondhatni kiiktatta a lefekvés előtti telefon nyomkodására szánt időt és ehelyett tornázik, nyújt, amitől sokkal jobban tud pihenni

Feltettek még egy olyan kérdést, hogy ha 25 órából állna egy nap, akkor azt alvással vagy gyakorlással töltené? Itt egyértelműen az alvásra tette le voksát. mert igencsak kevésnek érzi a meglévő mennyiséget. De ami a legérdekesebb: ha a gyermeke odaállna elé, hogy profi játékos szeretne lenni, azt ellenezné.

Nézzétek meg a róla készített infografikát!

"Nagyon fontos a megfelelő pihenés!" - Braum és Faker szerint is!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!