Még el sem kezdődött, máris rekordot állított fel a StarLadder Major

Még el sem kezdődött, máris rekordot állított fel a StarLadder Major

A nagy veteránok mellett folyamatosan fiatalodik a mezőny.

Kevesebb mint két hét és újra itt van a profi CS:GO legnagyobb versenye, 2019 második Major tornája. Több szempontból is különleges verseny lesz, a Katowicében top 8-ban végző csapatok közül 5 bőven verhető, így nagy eséllyel akár az Új Kihívók közül is oda lehet érni a legjobb 4 közé, vagy akár a döntőbe is. 

Azt se felejtsük el, hogy a Liquid elképesztő formában van idén, könnyen lehet, hogy személyükben a második amerikai Major győztes csapatot láthatjuk majd, végül, de nem utolsó sorban pedig a mezőny összetétele is egyedire sikerült. A modern Majorök (amióta 1 millió dollár az összdíjazás) talán most játszik majd a legtöbb újonc csapat, akik első Major tornájukat teljesítik majd Németországban.
KNgV- másodjára, de csapata, az INTZ most először játszik majd Majorön és hasonló cipőben jár a DreamEaters, a Syman Gaming, a forZe vagy a CR4ZY is. És bár sokan csak legyintenek egyet, hogy úgyis kiesnek három vereség után, maximum egy győzelmet összekalapoznak valahogy, koránt sem ennyire a helyzet. Az Új Kihívók szakaszban szinte minden Majorön látunk meglepetéseket, tekintve a CR4ZY vagy a forZe korábbi eredményeit, pedig nem lennék meglepve, ha ez a két csapat például akár a legjobb 16 közé is bejutna.

déli szomszédaink is életük lehetősége előtt állnak

Az új csapatokkal egyúttal új játékosok is érkeztek, illetve a már ismerős felállások is új tagokkal frissültek fel. Így eset meg az például, hogy ugyan még el sem kezdődött a verseny, a StarLadder Major máris rekordot állított fel azzal, hogy Berlinben fog játszani az eddigi Majorök eddigi legfiatalabb játékosa.

Owen "oBo" Schlatter ugyanis 16 éves és 58 napos lesz a StarLadder Major kezdetekor, ezzel pedig ő a valaha volt legfiatalabb játékos, aki Majorön játszott. Bár még csak alig két hónapja igazolta le őt a compLexity, azonnal be is dobták őt a mély vízbe az ECS hetedik szezonjának döntőjében, ahol végül az 5-6. helyen végzett a csapat, olyan neveket utasítva maguk mögé, mint a NiP vagy az MIBR.
Kíváncsian várom, hogy ezúttal mire lesz képes oBo és a compLexity, az biztos, hogy az én raktáramban ott fog csücsülni a srác első matricája, könnyen lehet, hogy pár év múlva már az NA CS:GO egyik legjobbjáról beszélhetünk majd oBo személyében.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!