Saviors of Uldum Lorewalking: Fáraók, Titán Őrzők és egyéb állatfajták

A sivatagos táj rendkívül érdekes lényeknek ad otthont. 

A Saviors of Uldum  fejlesztésekor a Blizzard ismét a World of Warcraft univerzumát és az abban található Uldumot vette alapul, így a területen tevékenykedő vagy élő fajok és lények is megelevenedtek a kiegészítő kártyáiként. Azok számára, akik nem lennének otthon Azeroth eme csodálatos, mégis veszélyekkel teli földjével, pláne annak eddig nem látott szereplőivel, most bemutatjuk nektek négy Legendary kártya karakterének rövid háttértörténetét. Vágjunk is bele!

King Phaoris

King Phaoris az Uldumban őshonos tol'vir nép Ramkahen törzsének vezetője, aki a Cataclysm idején segítséget nyújtott Azeroth hőseinek Deathwing és a vele szövetkező Al'Akir ellen. A fajt még a Titánok teremtették és testük kőből volt, azonban akár csak a Pantheon többi teremtményét, őket is megfertőzte Yogg-Saron Curse of Flesh átka, ami miatt idővel halandóvá váltak. A WoW kiegészítő során egyébként a terület polgárháborúban áll, azonban a Horda és a Szövetség kalandorainak segítségével Phaoris győzedelmeskedett és egyeduralkodóként egyesítette népét. 

Dark Pharaoh Tekahn

A már említett polgárháború idején Tekahn volt a másik tol'vir törzs, a Neferset vezetője, aki a Curse of Flash átok hatásának visszafordításáért cserébe lepaktált Deathwinggel és a rossz oldalra állt. Természetesen a sötét fáraót utolérte végzete és Neferset városának ostromakor Azeroth hősei legyőzték, minek köszönhetően az általa irányított hatalmas Immortal Colossusok összeestek, véget vetve a csatának. 

Highkeeper Ra

Habár Highkeeper Ra,más néven Ra-den nem egy játszható lap, csupán a Mogu Cultistok által megidézett lény, Uldum és Azeroth történetében kulcsfontosságú szerepet tölt be. Eredetileg a Titánok teremtették, hogy felügyelje a bolygó déli területeit, évezredekkel a játék történései előtt azonban a Shaman hősportréként is megjelenő Lei Shen legyőzte, bebörtönözte és elvette az erejét, hogy megalapíthassa a Pandariát rettegésben tartó Mogu Birodalmat. Érdekesség, hogy a Mists of Pandaria kiegészítő során a kalandorok rátalálnak Ra-ra a Throne of Thunder raid során, az őrző azonban az évezredes kínzás hatására kifordult magából és megtámadta megmentőit, mondván a világ elveszett és csak a pusztítás teremthet szebb jövőt. Természetesen Azeroth hősei legyőzték az Őrzőt, aki a vereség hatására némileg észhez tért, egy villám kíséretében pedig eltűnt és azóta sem látta senki. 

Armagedillo

Armagedillo eredetileg egy Uldumban kószáló óriási, tüskés páncéllal rendelkező elit Armadillo, akit a kalandorok vadászhatnak le az általa dobott kétkezes szekercéért. Ha mindez nem lenne elég, szegény állatot Blastmaster Boom is kiszemelte és több pusztító fegyverrel szerelte fel, ráadásul mechanikusra cserélte egyes részeit, hogy még halálosabb gyilkológép legyen és céljaira felhasználhassa. Eddig bírtam az öreg őrült professzort, ezek után viszont támadtak kétségeim. 

Ti egyébként melyik további Saviors of Uldum kártya háttértörténetére lennétek kíváncsiak?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!