Nem hivatalosan már világbajnok Vizicsacsi

Nem hivatalosan már világbajnok Vizicsacsi

A közösség által vezetett 'Unofficial World Champion' listán végre a Splyce-hoz került a staféta.

A League of Legends e-sport világában van egy nagyon érdekes, de minden bizonnyal kevésbé ismert lista, amely az első szezon világbajnoksága óta számon tartja, hogy ki győzte le az előző világbajnok verő csapatot. Ez a lista az Unofficial World Champion nevet viseli, és bizony igen nagy múltra tekint vissza.

A lista működése meglehetősen egyszerű, 2011.06.20-án a Fnatic megnyerte a LoL első világbajnokságát, az Unofficial World Champion gyűjtés pedig ekkor indult el. 2011.08.19-én a Counter Logic Gaming az IEM Season VI Cologne csoportkörében legyőzte a világbajnok Fnatic-ot, így a nem hivatalos világbajnoki cím az amerikai csapatra szállt. A következő IEM eseményen aztán a Team WE látta el a CLG baját, így a cím ismét továbbvándorolt, és ez a trend zajlik immáron nyolcadik éve.

A cím múltja, mint említettük igencsak messzire nyúlik vissza, de most elért oda, hogy a Splyce lett a legújabb birtokosa, ugyanis tegnap elverték az SK Gaming csapatát. Az Unofficial World Champion titulus a 2019-es MSI során vándorolt Európába, amikor a G2 Esports átgyalogolt az SKT csapatán. A Rift Rivals idején a TSM egy rövid időre elvette a címet a Fnatic-tól -akik a LEC harmadik hetén kaparintották meg a G2-tól-, de az Origen aztán egy nappal később vissza is szerezte, azóta pedig mivel nem volt globális esemény, a bajnoki "öv" Európában pihen. Hosszas csetepaték után már rengeteg európai csapatnál ott volt, tegnap azonban végre a Splyce kezébe került.

Az ominózus meccs highlight pillanatait az alábbi videóban megtekinthetitek:

Az Unofficial World Champion titulus elsősorban tehát nem a tényleges teljesítményt, hanem egy folytonos listát reprezentál, amely abból az egyszerű gondolatmenetből fakad, hogy "elvertük a bajnokot, tehát most mi vagyunk a bajnokok". Aki szeretné, itt csekkolhatja a teljes tartalmát.

Még egy érdekesség a végére, a LEC csapatok közül egyedül a Schalke nem tudta begyűjteni még a címet.

A tegnapi nap többi mérkőzésének pillanatait az alábbi videóban tekinthetitek meg.

Jövőhéten érkezik még egy alapszakasz hét, Csacsiék pénteken a Fnatic-kal, szombaton pedig a Misfits Gaminggel néznek majd farkasszemet, a playoff részvétel viszont már biztosítva van számukra.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!